Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

10 nejlepších interiérů roku 2016: Camaro, GLC a XC90. Souhlasíte?

David Bureš
Diskuze (59)
V hodnocení nejlepších interiérů tentokrát bodovaly hlavně luxusnější vozy. WardsAuto World to vysvětluje tím, že prodávaná auta jsou stále dražší.

Americký magazín WardsAuto World věnující se automobilovému trhu už pošesté zveřejnil výsledky hodnocení nejlepších interiérů nových aut v daném roce. Mezi desítkou nejlepších je tentokrát hned šest interiérů aut prémiových značek.

Výsledné hodnocení se může zdát jako nefér vůči autům mainstreamových značek – přece jen prémiová auta ze své podstaty musí nabídnout lepší interiér. WardsAuto World má ale pro to vysvětlení, průměrná cena aut prodaných v USA se stále zvyšuje, a tak se cenový rozdíl mezi mainstreamovými a prémiovými auty stále snižuje. Navíc interiéry mainstreamových značek, které se do top 10 dostaly, mají množství prvků, jež jsme si až donedávna spojovali s prémiovými automobily.

WardsAuto World jako již tradičně nezveřejňuje pořadí nejlepších interiérů, ale pouze vysvětluje, proč jednotlivé vozy byly do nejlepší desítky vybrány. A jak top 10 interiérů v letošním ročníku vypadá?

Na Audi TTS WardsAuto World oceňuje jeho orientování se na řidiče, když všechny informace jsou zobrazovány na digitálním přístrojovém štítu. Tzv. virtual cockpit se sice už objevuje také v dalších modelech značky, plusem TTS jsou ale též jeho perfektní sedadla nebo hliníkový dekor na středové konzole.

Interiér BMW 7 zase potěší všechny technofily, zároveň ale nabízí spoustu známých detailů, které ocení tradiční klientela. Vedle ovládání gesty byly kladně hodnoceny sedačky s masážní funkcí nebo bezdrátové dobíjení telefonu. Cadillac XT5 pak nabízí vysokou míru komfortu nebo skvělou ergonomii.

U Chevroletu Camaro byli zase porotci překvapeni, jak se v rámci příchodu šesté generace zlepšila jeho kabina, co se týče kvality materiálů. Navzdory kvalitnějším materiálům však Camaro dle WardsAuto World nadále působí jako drsný sporťák. Chrysler Pacifica, nástupce Town & Country, pak naprosto nadchnul svojí praktičností a velkým vnitřním prostorem. I ve třetí řadě sedadel se totiž pohodlně usadí i dospělí.

Nejlevnějším vozem z nejlepší desítky je Honda Civic. Zatímco u minulé generace byl její interiér v USA hojně kritizován, ta aktuální, desátá na této oblasti výrazně zapracovala. Skvělým zpracováním a perfektním výběrem materiálů zabodoval Lexus RX, Mercedes-Benz GLC zase byl kladně hodnocen díky svému pohodlí a bohaté příplatkové výbavě.

O Nissanu Maxima pak WardsAuto World prohlašuje, že jeho příjemný interiér může konkurovat i mnohem dražším vozům. U Volva XC90 se zase líbil jednoduchý skandinávský design se zajímavými detaily.

Nejlepší desítku vybíralo osm redaktorů magazínu WardsAuto World, a to ze 47 interiérů, které v uplynulém roce byly na americkém trhu kompletní novinkou nebo výrazně přepracovány. Kabiny jsou hodnoceny na základě estetiky a harmonie tvarů, porotci se ale zaměřují také na vybrané materiály, ergonomii, bezpečí a poskytovaný komfort. Důležitou součástí hodnocení je též uživatelská přívětivost systémů auta.

David Bureš
Diskuze (59)
16. 4. 2016 20:43
Re: Najlepsi je nezaradeny Lexus LC500h
Proti tomu hornimu RX je to o vesmir lepsi :yes:
O tom se mi asi bude v noci zdat :-)
16. 4. 2016 20:39
Re: Audi
Ja jsem snad nekde napsal, ze me urazi interier Lexusu? A kde to bylo..?
Nehodlam plivat na metarialy, ktere Lexus pouziva, ty jsou jiste top, stejne jako jejich zpracovani, ale ten horni interier vypada, jakoby ridic a spolujezdec meli kazdy uplne jine auto. Je to rozbite a chaoticke, pohled na to vyvolava neklid a to ja proste nemam rad.
16. 4. 2016 12:52
Re: Jako ovečky:)
[odkaz]
16. 4. 2016 08:57
Re: MB S?
Já mám zase úplně opačnou zkušenost, mě interier RX doslova nadchnul, mercedes vyloženě zklamal. Každý má holt jiný vkus ...
Avatar - _Karel_
15. 4. 2016 23:05
Re: Audi
Taky nechápu, co někoho uráží na interiérech Lexusu.