Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Nissan Pathfinder: Konec ostrých hran

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (20)
Japonská automobilka Nissan si pro letošní autosalon v Detroitu připravila premiéru studie nové generace modelu Pathfinder. Podoba sériového provedení se má lišit jen minimálně.

Nissan prozatím jen naznačuje podobu konceptu Pathfinder prostřednictvím trojice snímků, na nichž ze tmy vystupuje příď, záď a bok novinky. Ve stejném duchu se nese i dvojice krátkých videí.

Již z těchto náznaků je ovšem jasné, že nová generace Pathfinderu opustí ostré hrany a velké rovné plochy, z nichž u současného modelu vystupují pouze vyboulené blatníky. Koncept připravený pro Detroit se především liniemi svých boků přibližuje svému prémiovému příbuznému Infiniti JX35.

I ostatní odhalené časti nového Pathfinderu více než jasně naznačují, že i Nissan podlehl současné módě změkčování tvarů terénních modelů. Cílem je samozřejmě snaha zalíbit se zákazníkům a také díky plynulým aerodynamickým tvarům přispět k snížení spotřeby paliva ve srovnání s předchůdcem.

Nissan prozatím neuvolnil bližší informace, ale podle dostupných zpráv se nová generace rozloučí s rámovou konstrukcí podvozku a dostane zcela novou platformu se samonosnou karoserií. Samozřejmostí zůstane pohon všech kol i prostorný sedmimístný interiér s velkým zavazadlovým prostorem.

Na severoamerickém trhu bude Pathfinder s největší pravděpodobností nabízen se zážehovými vidlicovými šestiválci řady VQ ve spojení s převodovkou CVT.

Prodej sériového provedení čtvrté generace Nissanu Pathfinder se má na severoamerickém trhu rozběhnout letos na podzim.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (20)
Avatar - ricz73
10. 1. 2012 10:01
Pro překonávače obrubníků a zpomalovacích prahů dobrý
jinak děs. Naprostá rezignace na terénní schopnosti :-( Kde člověk dneska sežene slušné auto do terénu? :-(
5. 1. 2012 16:34
Re: změna k horšímu?
Len ak to bude design a la ix35, ostane už len Land Cruiser...
Avatar - pelikoš
5. 1. 2012 09:00
Re: prostě
mám pocit,že infiniti vzniklo až z nissanu a i kdyby to bylo obráceně [odkaz] tak toho umí dost.youtube toho je plný... :-!
Avatar - salamoon
5. 1. 2012 02:38
Re: prostě
novy patrol myslis to prebrandovane velke infiniti? ak ano,tak :yes:
Avatar - Katikakus
4. 1. 2012 19:49
Re: SUVerén
:yes: