Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Nová Supra bude dražší než Chevrolet Corvette

Aleš Dragoun
Diskuze (21)
Toyota si určitě za novou Supru nechá pořádně zaplatit. Za mořem by měla stát víc než sedmičková Vette.

Jak by měla vypadat nová Supra, to už víme. Není žádným tajemstvím, že její tvary předznamenal koncept FT-1 z letošního Detroitu, jeho virtuální verze je určena závodníkům ve hře Gran Turismo 6. A pochopitelně vzniká ve spolupráci BMW. Ale ani takřka rok po premiéře neznáme žádné bližší údaje a s chystaným sériovým modelem je to prakticky stejné. Pořád se spekuluje, zda v útrobách uvidíme jen V6 s turbem, nebo i elektromotor. Pohon zadních kol je jaksi samozřejmostí, o něm není třeba dlouze diskutovat.

Aktuální Corvette stojí v USA 54.995 dolarů, tedy přes 1,21 milionu korun. Podle amerického magazínu Car & Driver bude pokračování japonské legendy určitě dražší. Možná i nejdražší sportovní Toyotou všech dob. Je každopádně dobré, že si šéfové v Japonsku včetně samotného Akia Toyody uvědomili potřebu vyrábět sportovní auta. Ještě prosíme reinkarnovat Celicu a MR2! A ani to nemusí být hybridy... Ono vlastně u Supry není jisté ani to jméno, ale proč by vymýšleli nějaké jiné a zbytečně hazardovali? Nesmysl...

Prototypy už se přitom testují, ale Toyota drží celý projekt pod pokličkou a nepouští ven žádné informace. Napíná nás! Zatímco o variantě s modrobílým logem už je několik zatím spekulativních faktů známo. Nejpravděpodobněji ponese dosud nepoužité označení Z5 (mělo jej mít Z3 Coupé, pamatujete?). Pod kapotami uvidíme dvoulitrový čtyřválec s turbem naladěný na 141, 182 a 201 kW. Z5 M pak dostane šestiválec o výkonu 317 kW. Také přeplňovaný, pochopitelně a nejspíš třílitr.

Pochopitelně vyvstává otázka, kam cenově zamíří Bavoři. Určitě ještě výše, takže devětsetjedenáctka i Jaguar F-Type dostanou zdatného konkurenta.

Aleš Dragoun
Diskuze (21)
14. 11. 2014 13:55
Re: Cena
Je to presne taký pojem ako M3 pre "zastydle pubertaky" ktorá vlastnia len 316i.Myslím, že cieľová skupina BMW a Supry bude dosť rozdielna, po Supre budú pozerať skôr ľudia ktorí chcú častejšie využívať schopnosti auta, prípadne jazdiť na okruhy kdežto BMW bude skôr imagemaker ktorý bude jazdiť po meste a prezentovať majiteľa a jeho postavenie na konferenciách a spoločenských udalostiach.A ďalej okrem USA očakávam veľké predaje Supry v Japonsku, kde to BMW bude jednoducho ťahať za kratší koniec a to bez debaty.Otázka je však, či si bude vedieť tú podstatne vyššiu cenu od Z06 obhájiť.
13. 11. 2014 14:19
Re: Cena
Supra predstavuje pojem predevsim pro zastydle pubertaky, pro cilovou skupinu muze byt jeji image naopak duvodem, proc se poohlednout jinde. Nehlede na to, ze s touto cenovkou bude Supra vyrazne drazsi nez Z06, ktera je v hlavnim odbytisti teto Toyoty ikonou.
13. 11. 2014 14:06
Re: Cena
Chytlo, staci porovnat prodeje a to, jak si dana auta drzi cenu.
13. 11. 2014 09:04
Re: Cena
>:D :yes:
13. 11. 2014 08:35
Re: Celica Supra
hele povídej, ty seš ex-závodník? žil jsi v Au?