Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Nový Renault Laguna: sedan, kombi i kupé

Libor Zezulka
Diskuze (19)
Přestože Laguna prošla nedávno faceliftem, v Renaultu se už připravují na nástup nové generace v roce 2007.

Přechod na futuristický design se Renaultu vyplatil, a tak zažívá v Evropě tučná léta. Aby následující léta byla ještě tučnější, musí se automobilka snažit, neboť konkurence nikdy nespí a určitě nenechá Francouze, aby svými netradičními křivkami odlákávali zákazníky donekončena. Renault si riziko uvědomuje, a proto nedávno představil novou generaci modelu Clio, opět odvážnou, opět netradiční a opět technicky vyspělejší.

Další důležité střídání stráží nastane v roce 2007, kdy nahradí nedávno faceliftovanou lagunu nová generace. Novinka zřejmě upoutá velmi odvážným designem, možná odvážnějším, než kdokoliv čeká a také několika karosářskými variantami. Německý magazín Auto Motor und Sport (AMS) uvádí, že Renault počítá kromě sedanu a kombi také s coupé se dvěma dveřmi, avšak čtyřmi sedadly (tedy uspořádáním 2+2).

Podvozek, komponenty řízení, převodovky, motory a další bude nová laguna sdílet se svým koncernovým sourozencem Nissanem Primera, což umožní snížit náklady. Pod kapotou můžeme očekávat třílitrový vznětový motor V6 s výkonem okolo 155 kW, stejně jako nedávno prezentovaný nový turbodiesel 2.0 dCi. Vrcholnou benzínovou motorizací bude šestiválec 3.5 litru od Nissanu. Možnou podobu nové laguny ukázal server AMS

Libor Zezulka
Diskuze (19)