Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Petr Fulín má nové auto! A taky kalendář…

Martin Machala
Diskuze (0)

Pro Petra Fulína byla letošní sezóna určitě tou nejúspěšnější v kariéře. Na křtu jeho kalendáře tak bylo docela veselo.

Až na posledním závodě v Mostě se český závodník stal mistrem Evropy v seriálu cestovních vozů ETCC, povedlo se mu to za volantem Seatu Leon Cup Racer, který v kalendáři společně s Petrem pochopitelně hraje hlavní roli. Autorem fotografií je pak Petr Frýba, dlouholetý Petrův dvorní fotograf. „Oba dva jsme občas trochu horké hlavy, ale celkově si naší spolupráce moc vážím. Myslím, že náš kalendář je toho jasným důkazem,“ nechal se slyšet při slavnostním křtu Petr Fulín.

Kalendář je hezká věc, na stole si může Petr pěkně zavzpomínat nad letošními úspěchy, stejně si ale myslím, že největší radost mu udělalo české zastoupení Seatu. Pánové Aleš Novák a Filip Stoulil totiž jednomu z nejlepších českých okruhových závodníků předali klíče od Seatu Leon Cupra R. Ano, je to ta ve Frankfurtu představená limitka (celkově se vyrobí 799 kusů) s výkonem 310 koní, která se kompletuje přímo u Seat Sport. Asi není těžké uhodnout, s jakým pořadovým číslem vyjela z fabriky Petrova cupra… Jasně, je to 22, tedy Fulínovo tradiční startovní číslo.

A nebyl by to Fulín, aby hned nepřemýšlel, na jaký čas se s novým Leonem Cupra R dostane v Mostě. „Na slickách? To by mohlo být něco kolem 1:50,“ počítal Petr. Hezký čas… Jenom pro představu, cupová octavia jezdí s Petrem za volantem časy pod 1:49 a s Leonem Cupra Cup Racer zvládne Fulín jedno kolo v Mostě za 1:42.

Martin Machala
Diskuze (0)