Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Příští generace Mercedes-Benzu CLS pravděpodobně přijde o variantu Shooting Brake

Ondřej Chamilla
Diskuze (10)
Nová generace „čtyřdveřového kupé“ Mercedes-Benzu CLS má být představena v roce 2018. Údajně však přijde o variantu kombi zvanou Shooting Brake.

První generace Mercedes-Benzu CLS způsobila svými tvary poprask, navíc ji automobilka označovala jako „čtyřdveřové kupé“. Druhá generace je pak v našich očích o kousek umírněnější, přinesla však zajímavou variantu Shooting Brake, ve výsledku šlo o kombi s klesající linkou střechy.

Jenže právě s tímto modelem se do budoucna již prý nepočítá, alespoň to říká magazín Car. Automobil se prý nevyplatí zejména kvůli nedostatku zájmu ze strany amerických a čínských zákazníků. Právě v Číně mají totiž výrazně raději sedany.

Třetí generace CLS má být představena v roce 2018, zatím však nejsou známy žádné bližší detaily. Současné CLS Shooting Brake bylo představeno v červnu 2012 a o dva roky později prošlo faceliftem. V nabídce modelu nechybí třeba devítistupňová automatická převodovka nebo plně diodové čelní světlomety. Automobil stojí na základech současného modelu E, přičemž nejsilnější model AMG CLS 63 4MATIC S má pohon všech kol a výkon 430 kW.

Ondřej Chamilla
Diskuze (10)
Avatar - Kolouš
7. 7. 2015 15:11
Re: tieto modne a vycencane "sutinbrejky"
"ja mam strach uz aj o klasicke sedany.... miznu nam pred ocami"

o tom co zanikne, nebo ne, rozhoduje jen a pouze ziskovost a prodeje.
Nic neumírá jen proto, že si nahoře někdo usmyslí, že to zařízne jen tak pro nic za nic.

Pokud máš strach a chceš zachovat nějaký tebou vymodlený model/typ, tak začni šetřit. Jinak už dej pokoj. Poslední rok jsi JEDNA VELKÁ PLAČKA....
7. 7. 2015 14:35
Re: tieto modne a vycencane "sutinbrejky"
Kolik bylo A3 v sedanu? Atd...nabídka se rozšiřuje. Máš mnohem větší možnost volby. Tak jako teď tomu ještě nebylo. Máme co se karoserií týká zlatý věk.
7. 7. 2015 13:52
Chtělo by to ....
Velmi bych přivítal, pokud by chlapci z Daimleru udělali cosi pro nás individualisty - tedy auto normálních rozměrů s jednou sedačkou a zavazadlový prostor na jeden golfový bag ....
Avatar - 3_diamanty
7. 7. 2015 13:31
Re: tieto modne a vycencane "sutinbrejky"
ono aj podiel klasickych sedanov na europskom trhu sa z roka na rok zmensuje... aj premiovych aj nepremiovych naciek.... casy ked frcali klasicke sedany su v eu uz davno prec.. v roku 2005 sa predalo v europe 260 000 kusov A4 audi... v roku 2014 to ale nebola ani polovica.... len okolo 124 tisic ..... a podobne poklesy najdes aj v bmw , mercedese ... peugeote ked si pozries ako predavali sedany pred 10 rokmi a ako sa predavaju ich sedany dnes v eu.... ja mam strach uz aj o klasicke sedany.... miznu nam pred ocami... pretoze nejeden majitel si ich uz dnes nahradil SUVeckom... sedany miznu... to je fakt... nie moj vymysel
7. 7. 2015 13:02
Re: tieto modne a vycencane "sutinbrejky"
Vzal jsi to zbytečně obecně. A k sedanům s nízkou střechou? Trend bude přesně opačný, bude jich podle mě stále víc. Budou jasným doplňkem k všudypřítomným SUV, kdy budou sloužit na cestování těch, kteří nechtějí sedět na bidýlku a zároveň vědí, že sem tam převezou víc než jen sebe.