Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

První pick-up od Mercedesu: Viano Activity

Ondřej Láník
Diskuze (21)
Pro letošní nejvýznamnější autosalon užitkových vozidel -IAA v Hannoveru- připravil Mercedes-Benz studii Viano Activity. Automobil odvozený z dodávky sice bude představen v Evropě, ale zájem o podobný pick-up lze očekávat spíše ze zámoří.

Nový pick-up není postaven na podvozku třídy M nebo G, ale překvapivě jde o upravenou dodávku Viano. Variabilita dostala v tomto konceptu zelenou. Můžeme mluvit dokonce o variabilním exteriéru, neboť základní délka 4,99 m, může být v případě potřeby zvětšena na 5,7 m, z čehož těží otevřený úložný prostor v zadní části vozu.

Interiér je díky "třídní" příslušnosti původního vozu prostorný a exkluzivitu mu dodává čalounění červenou kůží. Vnitřní uspořádání je také patřičně variabilní, dvě přední multifunkční sedadla je možno otočit proti směru jízdy a vytvořit tak mobilní konferenční místnost, pro případ, že by se muselo i na outdoorové akci zasednout na chvíli ke stolu.

Sílu naznačuje toto Viano hliníkovými prvky karosérie, které mají původní uhlazené karosérii dodat SUV-výraz, pomohla také devatenáctipalcová kola. Viano Activity je poháněno vidlicovým zážehovým šestiválcem o výkonu 160 kW.

Ondřej Láník
Diskuze (21)