Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Renault Captur už koupíte s novou třináctistovkou. Na kolik horká motorová novinka přijde?

Stanislav Kolman
Diskuze (33)
Nová metodika měření nám v příštích měsících udělá v motorech pěkný guláš. Jednou z chystaných inovací je i nová třináctistovka Renaultu, která už má v modelu Captur první české ceny.

Za vším stojí stále přísnější emisní normy, kvůli kterým se automobilky pozvolna připravují na novou metodiku měření v reálném provozu. Vzpomeňme Volkswagen a jeho čtyřválec 1.5 TSI, skupinu PSA s novinkou v podobě 1.5 BlueHDi a konečně Renault, jenž na normy reaguje čtyřválcem 1.3 TCe, který tvořil ve spolupráci se značkou Mercedes-Benz.

Zážehovou třináctistovku (kterou kromě modelů francouzské automobilky nalezneme i v třídě A) už můžete objednat i v Renaultu Captur. Připomeňme, že čtyřválec s označením Energy TCe 150 poskytuje výkon 110 kW při 5000 otáčkách a 250 N.m při 1700 otáčkách. Motor s přímým vstřikováním slibuje kombinovanou spotřebu na přelomu pěti a šesti litrů. V modelu Captur lze nový pohon spárovat se šestistupňovým manuálem, případně dvouspojkou EDC se stejným počtem stupňů.

Nový agregát se aktuálně páruje jen s nejvyšší výbavou S-Edition a ceník startuje těsně pod půlmilionem korun. S manuálem si připravte 497.900 Kč, příplatek za samočinné ústrojí činí 30.000 Kč.

Nepřekvapí, že právě třináctistovka je v ceníku modelu aktuálně vůbec nejdražší. Pokud byste chtěli Captur za méně peněz, můžete sáhnout po základní motorizaci v podobě 0,9litrového tříválce s výkonem 66 kw (+ 5 kW overboost). Ten se jako jediný páruje s úvodním výbavovým stupněm Advantage a stojí 324.900 Kč. A když využijete i akčních nabídek Renaultu a necháte mu na oplátku svůj starý vůz, můžete cenu stlačit i pod tři sta tisíc.

Stanislav Kolman
Diskuze (33)
22. 4. 2018 12:24
Captur
Já jsem Captur kupoval už cca před rokem od [odkaz] a kdybych věděl, že přijde model s třináctistovkou, tak bych si nejspíše nějaký ten čas počkal... :-) Nedá se nic dělat, jsem s autem i tak nad míru spokojen, mohu ho vřele doporučit.
21. 4. 2018 15:51
Re: S takovým
Captur s 0,9 som skúšal este keď sa jednalo o novinku a nemal som s nim zásadný problém. Jedná sa o základný motor a mestké a medzimestké prískoky neboli problém. A na rozdiel od clia som si v ňom sadol sadol za seba bez problémov, resp dieta v sedačke neokopávalo predné sedačky…
21. 4. 2018 11:50
Re: S takovým
Slabší verze je jestě větší zoufalost. Měl jsem tu čest v P301 (tam je 53kW) - náhradní auto... K tvé otázce, jistě že má 60kW, jinak bych se k tomu nevyjadřoval. Navíc mám příme srovnání s 1.4VTi v P207, která je jinde ;-)
Avatar - Blue Sun
21. 4. 2018 11:39
Re: S takovým
Qubo je zoufale maličké a Dokker zase je přesně ta samá kategorie, jako Berlingo. Sice levnější, ale rozměrově zbytečně velký. Clio kombi má 4,25 metru a těch 20 cm je často rozdíl mezi "zaparkuju nebo nezaparkuju". Pro mě, bohužel, prostor není jen o litrech, ale i o ložné délce, a tam SUV i tyhle dodávky na poměr vůči vnějším rozměrům prohrávají.
Avatar - Blue Sun
21. 4. 2018 11:11
Re: S takovým
A má ho v té 60 kW verzi? Protože do C3 se dávala ještě slabší, tuším 51 kW nebo kolik... Ta fakt nejede.