Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Renault chce zkusit návrat na severoamerický trh, zatím jen s elektromobily do Kanady

Ondřej Chamilla
Diskuze (3)
Je to již více než 30 let od doby, kdy Renault opustil severoamerický trh. Nyní se však pomalu plánuje návrat, nejprve však pouze částečný s elektromobily do Kanady.

Není asi příliš reálné, že byste v brzké době viděli Kadjar či Clio na amerických značkách, přesto však Renault po malých krocích zkouší návrat na severoamerický trh. Podle montrealského deníku La Presse totiž budou Francouzi již brzy prodávat malý elektromobil Twizy na kanadském trhu. Později však přijdou i další elektrické modely.

„Měli jsme velmi plodnou diskusi s kanadskou vládou o tom, jak bychom mohli přispět k rozvoji elektromobilů na trhu,“ řekl Vincent Carré, ředitel prodejů a marketingu elektrických vozidel Renault v rozhovoru pro La Presse.

Po modelu Twizy má následovat i užitkové Kangoo ZE. Renault již zažádal kanadskou vládu o povolení k prodeji těchto vozů, a to od dubna příštího roku. Vozy totiž nesplňují severoamerické normy pro bezpečnost, vláda jim však může udělit výjimku na 1000 vozů od každého modelu po dobu dvou let.

Podle Carrého chce Renault nejdříve otestovat možnosti trhu a poté v budoucnu elektrické vozy v Kanadě i vyrábět. Navíc připustil, že pokud se podaří prodej dvou elektromobilů, může Renault začít budovat i další věci, návrat na severoamerický trh tedy je možný.

Ondřej Chamilla
Diskuze (3)
Avatar - maros
11. 6. 2015 17:10
Typické myšlení
socialistické automobilky(Renóó, Pažóó, Citróó). Nejdříve se musíme podbízet vládě, jestli by nebyla nějaká dotacička. Zákazník nás nezajíma, ten to dostané rozkazem 8-s

Smutný přístup, bohužel, v eu se socialistické automobilky chovají stejně 8-s
11. 6. 2015 15:07
Není to spíš problém zdanění,
že francouzská auta zmizela z USA? Cosi jsem slyšel o tom, že s tím Francouzi už dost dávno začali - uvalili vysoké daně na auta z USA, USA udělaly to stejné a od té doby se tam neprodal jediný francouz. Taky si tam dost poškodili dovozem Renaultu Dauphine - už na moři se všechny doslova rozpadly korozí...
11. 6. 2015 13:40
Clio
Clio na americkych zvackach se zahlednout da, ac jsem ho nestihl vyfotit, tak v San Franciscu jsem jedno bile Clio3 s californskou znackou videl :-) Stejne tak me dostal cerny Superb1 na cernych plechacich ktery jsme mijeli cestou z LA do Las Vegas >:D