Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Renault chystá konkurenta pro Tatu Nano

Michal Fokt
Diskuze (11)
Renaultu nedá spát indický low-cost jménem Tata Nano a v roce 2014 na indický trh vyšle jeho konkurenta. Zkušenosti s lacinými auty má, Tata by měla mít obavy.

Zdá se, že je laciné miniauto Tata Nano na domácím indickém trhu velmi oblíbená, protože se co chvíli objevují informace o tom, kdo všechno na podobném autě pracuje. Zaručených zpráv už byla spousta, výsledek ale zatím žádný. Renault to ale prý myslí opravdu vážně, alespoň to tvrdí francouzský portál Latribune.fr.

Koncern Renault-Nissan prý společnými silami vyvíjí dvě nová auta, která mu mají umožnit získat větší podíl na rozvojových trzích. To první by mělo mít cílovou cenu 5000 euro, tedy pod 160.000 korun a mělo by mít premiéru koncem roku 2014. Druhý vůz by se s cenovou měl vejít do 3000 euro, tedy 80.000 Kč a právě ten by měl konkurovat indickému vozítku.

Oba modely by se měly vyrábět v Indii a do Evropy se vůbec nedostanou, což platí i o ostatní bohatší světové trhy. Otázkou však je, proč se vyvíjí nový model, když vozy značky Dacia se té prvně zmíněné cenovce velmi blíží a stačilo by tedy pouze přesunout výrobu do země s (ještě) levnější pracovní silou, případně trošku zredukovat výbavu a použít lacinější techniku. Je ovšem pravděpodobné, že na daciích renault příliš nevydělává a tak se nejspíš hledají cesty, jak postavit vůz výrobně ještě mnohem lacinější. Současně nemůže být pochyb o tom, že vůz s cenovkou do 80 tisíc se nejspíš ze sandera opravdu nevyčaruje.

Nechme se tedy překvapit, co Renault s Nissanem nakonec vymyslí.

Michal Fokt
Diskuze (11)
24. 11. 2012 18:59
Re: BRAVO RENAULT
Máš to nejaké pomýlené.
Na všetkých tých fotkách sú autá s kabínou nad, resp. pred prednou nápravou.
Súvislosť s vozítkom Tata Nano žiadna.
Trochu si to v hlave usporiadaj.
24. 11. 2012 18:22
Re: Dacia Twingo
Twingo minulé generace by oživit mohli, to je hodně povedené, lepší než současná generace, ale má jen 3 dveře a celkově je to normální auto. Aby bylo auto levné jako Nano, musí být postavené úplně jinak.
Avatar - šmoula nešika
24. 11. 2012 16:43
Re: BRAVO RENAULT
[odkaz]
[odkaz]
[odkaz]
[odkaz]
23. 11. 2012 20:43
Re: BRAVO RENAULT
A čo si predstavuješ pod takým slovom "bezkapotová"?
Avatar - šmoula nešika
23. 11. 2012 19:53
Re: BRAVO RENAULT
To já toho ani nelituji. Jestli to bude opravdu přímý konkurent Nana, tak bude mít nejspíš bezkapotovou kastli a té (kromě Smartu) v Evropě již odzvonilo.