Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Renault Duster opět pojede Dakar, chce skončit mezi nejlepšími

David Bureš
Diskuze (9)
Francouzská automobilka nasadí do nadcházejícího ročníku Rallye Dakar dva exempláře modelu Duster.

Renault se potřetí v řadě zúčastní vytrvalostní rallye Dakar se speciálem Duster, který se na evropských trzích prodává se znaky Dacie. Francouzská automobilka chce vylepšit dosud dosažené výsledky a chce s Dusterem dojet do desátého místa.

Poprvé Duster závodil v jihoamerickém závodě v roce 2013, kdy skončil na 29. místě. Letos Renault svůj výsledek vylepšil, když jeden z jeho vozů dojel čtrnáctý. Rostoucí zkušenosti naznačují, že by příští rok francouzská značka mohla skutečně nakouknout do top ten.

Do závodu budou nasazeny dva zcela nové Dustery, o jejichž pohon se postará vidlicový osmiválec, který dosahuje výkonu 280 kW. Dosud přitom závodní Duster používal šestiválec.

Renault závodníkům nově nabídne plnou technickou podporu divize Renault Sport Technologies. Do závodního kokpitu se opět posadí argentinská dua Emiliano Spataro, Benjamín Lozada a José García, Mauricio Malano.

Dosažení umístění v nejlepší desítce nebude pro Renault lehkou záležitostí. Na francouzskou značku nečeká jen náročná trať, ale také těžká konkurence. Na vůbec nejvyšší příčku pomýšlí Peugeot se svým speciálem 2008 DKR, uspět bude chtít také Mini, které Dakar ovládlo loni. Britská značka do závodu nasadí hned deset speciálů All4 Racing.

David Bureš
Diskuze (9)
20. 12. 2014 21:52
Re: Diletanská práce redaktorů auto.cz
Jak sa říká, blbec si nevšimne, chytrý to přehlédne, nedělal bych z toho vědu, stane sa.
20. 12. 2014 19:38
Diletanská práce redaktorů auto.cz
Tak čtu, že Dacia poprvé startovala 2013 a dojela 29. a loni čtrnáctá. Tak nevím, ale já mám v kalendáři pořád rok 2014, takže loni = 2013.

Dělá v auto.cz i někdo, kdo nechodí do základní školy a nebo kdo to nemá v rámci rekvalifikačního kurzu z úřadu práce? Protože člověk nemusí být ani moc chytrý, stačí selský rozum, aby poznal tento rozpor = z toho mi plyne, že v redakci dělají samí diletanti. Je tak moc těžké si to po sobě přečíst, případně napsat v posledním ročníku, .ročník 2014, či tak něco. Chápu, že už se všichni vidí v roce 2015, ale článek vyšel už v roce 2014, takže poslední ročník se jel letos a ne loni!

Avatar - dolfi
20. 12. 2014 15:26
Re: Možná by stačila Dacia...
Byl to prostě jen pokus o legraci, nic víc :-!

Proč brát všechno hned vážně >:-[]
Avatar - dolfi
20. 12. 2014 14:18
Re: Možná by stačila Dacia...
Ne >:D
Avatar - dolfi
20. 12. 2014 13:26
Možná by stačila Dacia...
;-)