Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Renault v loňském roce zvýšil prodej o tři procenta, čeká oživení v Evropě

redakce AUTO.CZ
Diskuze (72)
Renault loni zvýšil celosvětový prodej o 3,1 % na 2,63 milionu vozů. Jeho zástupci předpověděli, že evropský trh letos stoupne o procento poté, co v předchozích šesti letech klesal.

V loňském roce se celková poptávka po automobilech v Evropě snížila o 1,7 %, samotný Renault však na tomto trhu zvýšil prodej o 2,4 procenta. K růstu přispěla expanze značky Dacia na nové trhy.

Divize Dacia byla loni hlavním motorem růstu automobilky Renault. Celosvětový prodej vozů Dacia se zvýšil téměř o pětinu, zatímco prodej Renaultů stoupl o pouhých 0,4 procenta.

Francouzský konkurent PSA Peugeot Citroën oznámil, že jeho celosvětový prodej se loni propadl téměř o pět procent na 2,82 milionu vozů kvůli slabé poptávce v Evropě. Ztrátová PSA patří mezi podniky, na které měl největší dopad kolaps evropského automobilového trhu. Firma nyní pracuje na navýšení kapitálu, díky kterému by v ní měla získat podíl čínská automobilka Dongfeng Motor.

redakce AUTO.CZ
Diskuze (72)
Avatar - T613
24. 1. 2014 10:08
Re: Adolfova noční můra
Infifáda je arabské slovo pro povstání.
Avatar - grifith
24. 1. 2014 09:40
Re: grifith vs jossalito
Z diskuze je naprosto jasné, že s některými individui, co mají v hlavě pouze nakáleno a myslí si, že sežrali moudrost světa, nemá cenu vést diskuzi. Nechme jej při tom, on je zde ochránce ukřívděných a jen on ví, jak se co správně má ;-)
Avatar - grifith
24. 1. 2014 09:33
Re: No tak se lidičky dozvěděli
Adolfe, je mi jasné, že ti znak Renaultu připomíná něco nepatřičného. Já ti rozumím, už jsem ti psal mnohokrát, že jsme ve svobodné republice a proto i tato diskuze je volná pro všechny, samozřejmě i bez rozdílu orientace.
Jestli jsi nebo nejsi Adolf je tvá věc ;-) :-!
Avatar - pumpkin
24. 1. 2014 07:59
Re: Adolfova noční můra
Neuniklo, ale nevidím dôvod to sem ťahať. Zas si len hľadal cestu ako tu prudiť a Gilgit sa chytil.
24. 1. 2014 03:41
Re: No tak se lidičky dozvěděli
Jestli ti znak Renaultu připomíná ženské přirození, pak jsi žádné ženské přirození nikdy neviděl. :-) Tím se ti nijak nechci smát. Naopak obdivuji tvoji výdrž a tvoje oddání se celibátu plně respektuji. :yes: