Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Spy Photos: Mercedes-Benz GLK to nebude mít lehké

Ondřej Láník
Diskuze (85)
Nové SUV Mercedesu prochází finálními testy před zahájením sériové výroby. Amerika se postupně obrací k menším autům, a tak mít v portfoliu jen třídy ML a GL, by mohlo být málo. Zvláště, když má BMW X3, chystá X4 a Audi připravuje své modely Q3 a Q5.

Informace o příchodu malého terénního Mercedesu dokonce již potvrdila i samotná automobilka na jarní tiskové prezentaci v Kitzbühelu. Asi 4,5 m dlouhý model - rival BMW X3, bude mít pohon všech kol 4Matic a podvozkové komponenty vypůjčené z nové generace třídy C.

Pro americký trh, kde je polovina produkce ve třídě SUV prodána s pohonem jedné nápravy, bude v nabídce také verze s poháněnými zadními koly. Ve spojení se vznětovým čtyřválcem v GLK 220 CDI tak půjde zřejmě o zajímavý nástroj jak přesvědčit Američany a evropské komisaře o minimálním vlivu SUV na životní prostředí. Pravděpodobná je přítomnost šestiválce GLK 350 a později osmiválce GLK 63 AMG.

Zákazníci, kteří budou chtít vyrazit do terénu by měli mít na paměti, že ani GLK s pohonem všech kol nemá klasické uzávěrky diferenciálů a musí se v krizových situacích spoléhat na elektronické řízení přenosu hnacích sil.

Při výkladu názvu GLK bychom mohli použít analogii k modelům z nedávné i vzdálené historie. Podle toho by mělo jít o menší model k velkému Mercedesu GL, neboť písmeno K by bylo možno přiřadit německému kurz (krátký). Designem se GLK svému většímu příbuznému bude blížit velmi, vlastnostmi však bude blízké více lifestylovému ML, ale technicky půjde spíše o upgrade třídy C s pohonem všech kol.

Připraveno bude časem také pokročilé čištění výfukových plynů turbodieselů Bluetec a hybridní pohon.

Konkurence však nespí. Novinky ve třídě SUV se blíží ze všech stran. A nebudou to jen konvenční a snadno zařaditelné modely. Za pozornost stojí BMW X4, Volvo X60, Audi Q3, Audi Q5 nebo Saab 9-4X.

Ondřej Láník
Diskuze (85)
9. 8. 2007 22:06
Re: Němci o německých autech...
>:-[] :yes:
Avatar - Falco
9. 8. 2007 21:53
Re: Němci o německých autech...
Jaká je Evropa? Rozhádaná, nejednotná, neefektivní, zamindrákovaná.. A proč nadávky? Protože mě ten člověk se*re!!
9. 8. 2007 21:28
trocha teorie neuskodi
Jasne,nez zacnu polemizovat tak napisu ze MB o tom jiste vi jak potencionalni zakaznici reaguji na,,Spy photos"(hrozne,ze auto je hrozne)a proto jiz jiste pripravuje(no,spis doufam)nejakou tu,,predvyrobni modernizaci",chcete-li facelift.Tim myslim vseobecne zaobleni a vubec takove nejake polidsteni.Ale ta teorie:Asi vsichni souhlasi s tim,ze pismeno K znamena(jak je psano je dano)nemecke slovo kurz(kratky).Anglicky vsak zkratit znamena cut(cesky kat)a prave cestina by zde mohla hrat rozhodujici roli.......Kat-to K hm ;-)
Avatar - Falco
9. 8. 2007 21:21
Re: A co ostatni automobilky???
NE!!
Avatar - Falco
9. 8. 2007 21:17
Re: Němci o německých autech...
Ty budeš taková slíza, viď? Co ti tady kdo udělal, že tak moc nenavidíš všechno evropské.. Tě na vojně šu*kali do prd*le, ne? Potom Evropa nemá být taková jaká je... když tady žijou tobě podobní!!