Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Video: Na co SUV? Rolls-Royce Phantom se terénu nebojí

Aleš Dragoun
Diskuze (35)
Kdejaké módní SUV má světlost stejnou s osobním autem a zahrabe se na mokré louce. Ale co takový Rolls-Royce Phantom?

Moderní Phantom je luxusním korábem pro ty, kteří si jej mohou dovolit - a málokdo z majitelů nich si jej řídí sám, většina se spoléhá na svého řidiče. Dá se s obrovskou limuzínou s délkou 6,1 m a hmotností skoro 2,7 tuny řádit na polní cestě a mokré louce po pořádné přírodní spršce? Absurdní představa, ale ono to skutečně jde a docela dobře. Hluboká louže? Žádný problém. Ale té špíny a trávy na karoserii... Otázkou je, zda by si nějaký jiný excentrik ničil svoje auto za nějakých 8,7 milionu korun, tedy konkrétně dlouhý Phantom. V základní výbavě.

Nebudeme spekulovat o tom, zda limuzínu na videu pilotoval sám vlastník, který si chtěl zkusit, co všechno jeho nový miláček umí. Nebo si jej „vypůjčil“ nějaký poddaný, případně řidič? Těžko říct. Každopádně homologaci FIA pro kategorii WRC čekat jaksi nelze, na to je Phantom příliš velký, těžký a staví se jich málo.

Rolls-Royce a rally ale není spojení zas až tak nereálné, jak by se mohlo na první pohled zdát. Připomeňme čtveřici továrních Silver Ghostů, které byly před první světovou válkou úspěšné v Alpské jízdě (1913) a nízkým otevřeným vozům se od té doby říká Alpine Eagle (Alpský orel). A trochu modernější maratony? Z Londýna do Sydney (1968) jel se Silver Shadow Brit Bill Bengry. Ve World Cup Rally z Londýna pro změnu do Mexika (1970) byly na startu dva: Silver Cloud a opět Silver Shadow. A konečně v roce 1981 se odvážila francouzská posádka Thierry de Montcorgé/Jean-Christophe Pelletier s kupé Corniche I překonat severoafrický písek při slavném klání z Paříže do Dakaru, ale odpadla těsně před koncem ze slibného třináctého místa.

Aleš Dragoun
Diskuze (35)
Avatar - Ada je zase tady
20. 12. 2012 21:38
Re: Zdvižený prostředníček
Nemyslim, ze by mi vadila spotreba. Vic by mi vadila absence dieselou a nemoznost prejet obrubnik u chodniku ;-)
20. 12. 2012 19:46
Re: nojo
no, moc ho nemusím, ale už jezdí v Bentley coupe. Jinak je to samozřejmě
Avatar - JDM
19. 12. 2012 15:01
Re: Zdvižený prostředníček
ale ani ty by si takhle se svým levnější a "lepším" autem nejezdil >:D protože by se ti zvedla průměrná spotřeba >:D >:D
19. 12. 2012 12:30
Co pořád řešíte??
To je fakt děs, jak tady poslední dobou každý řeší, že tohle video je ubohý PR, tamto zase ještě ubožejší virál. Dejte si nohy na stůl, vychutnejte si ten pohled na krásný auto v netradičním prostředí a šoupejte nohama.

Mně se to líbilo a zdvihám palec, nikoliv prostředníček. :yes:
19. 12. 2012 11:41
Re: nojo
Nemas narook, nie si z getta:
[odkaz]