Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Video: První ukázka pekelně rychlého Renaultu Mégane RS

David Bureš
Diskuze (22)
Boj o nejrychlejší předokolku na Severní smyčce okruhu Nürburgring přituhuje. V létě přijede nová verze Renaultu Mégane RS.

Renault chce zpátky rekord Severní smyčky Nürburgringu pro sériové předokolky, který mu letos uzmul Seat s modelem Leon Cupra 280. Francouzská automobilka proti španělskému soupeři nasadí speciálně upravenou verzi Méganu RS.

Speciální Renault Mégane RS se po prvním náznaku představuje na přiloženém videu. Na vývoji automobilu se vedle sportovní divize Renault Sport podílejí také firmy Akrapovič, Öhlins, B. R. M. nebo Michelin. Očekávat tak můžeme vylepšení v oblasti výfukového potrubí, tlumičů, chronografů nebo pneumatik. Speciální Mégane dále dostane větší brzdy, odliší se i jinými koly.

Úkolem rychlého Mégane je objet Severní smyčku okruhu Nürburgringu pod osm minut a stát se nejrychlejším sériovým vozem s pohonem předních kol na této trati. To bude znamenat překonání času 7:58,4, který zde letos zajel Seat Leon Cupra 280.

Mégane RS ale před příchodem zcela nové generace bude chtít ukázat záda také dalším soupeřům. Do boje o nejrychlejší předokolku na Nordschleife by totiž mohly promluvit také chystaná Honda Civic Type-R, Peugeot 308 R nebo speciální Volkswagen Golf, který byl naznačen 400koňovým konceptem Golf R 400.

Rekord mezi předokolkami na Severní smyčce je pro Renault otázkou cti i z toho důvodu, že francouzský výrobce v této oblasti dlouho neměl soupeře. Nejrychlejší předokolkou se na tomto okruhu nejprve v červnu 2008 stal s časem 8:16,9 Mégane R26.R, v roce 2011 jej překonal o generaci novější Mégane RS 265 Trophy s časem 8:07,97.

Rychlý Mégane RS bude oficiálně představen 16. června. V tu dobu se zřejmě dozvíme, zda svůj úkol – překonat Leon Cupra 280 – tento hot hatch zvládl splnit.

David Bureš
Diskuze (22)
4. 5. 2014 06:37
Chronograf?
Ja tomu nerozumim, protoze delam jen do vcel a do rybizu, ale muze mi nekdo vysvetlit, jak kvalitnejsi hodinky muzou vylepsit dosazeny cas na okruhu? Jedina moznost, co mne napada, je, ze kazdy hatchback na Ringu musi vozit naklad treba peti tisic naramkovych hodinek v kufru a ted se je kdosi rozhodl udelat lehci, nebo prejit z rucickovych na digitalky, aby strvacna sila synchronizovanych raficek netrhala auto ze zatacek...
3. 5. 2014 12:55
Re: závody
Korejci na to nemaj koule >:D a také I30 je auto z nižší cenové kategorie pro masy a vývoj silného vozu něco stojí...
Avatar - šmoula nešika
3. 5. 2014 11:28
Re: osm sekund
>:-[] Tam ta jedna-šestka, to je Eufemisticky Brak... Ne, nebudu už zlý... :-!

Jinak se musí uznat, že chyby v textu nemusí být jen záporného rázu. :-)
3. 5. 2014 11:26
Re: závody
Mám pocit, že to tak uplně nebude, v tom případě by RS musel být jenom seriový Mégane, s hodne silným motorem, ale mám pocit, že ty přidané finance na rozvoj, testování, dodatečný vývoj atd, z toho auta dělají jen PR nástroj, který přímo tolik nevynáší....
Avatar - woody-alien
3. 5. 2014 09:56
Re: osm sekund
>:-[] O váze svých ostřejších modelů Opel taktně mlčí, zato samotný jejich vzhled v názvu trefil dost přiléhavě. OPC - Opravdu Příšerná Celulitida. ;-)