Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Volkswagen registruje už 40.000 objednávek na Golf VII

David Bureš
Diskuze (79)
Prodej sedmé generace Golfu startuje tento víkend.

Volkswagen začne tuto sobotu prodávat sedmou generaci Golfu. Automobilka před oficiálním ostrým spuštěním prodejů oznámila, že si tento vůz předběžně objednalo více než 40.000 zákazníků.

VW tak registruje zhruba stejně zájemců o nový Golf jako Mercedes-Benz před začátkem prodeje nové generace třídy A. Stuttgartský výrobce v létě oznámil, že si nové Áčko rovněž objednalo přes 40.000 lidí.

U Golfu může být tento počet překvapivý proto, že byl vůz představen teprve nedávno. Jeho podobu jsme oficiálně poznali 4. září, koncem září následovala výstavní premiéra v Paříži. Zájem zákazníků tak naznačuje, že automobil má nakročeno k tomu, aby zůstal evropským bestsellerem.

Na českém trhu bude Golf VII zpočátku nabízen se šesti zážehovými motory včetně provedení EcoFuel na stlačený zemní plyn a třemi vznětovými motory s výkony od 63 kW (85 k) do 110 kW (150 k).

Později nabídku motorizací doplní zážehový 2,0 TSI s výkonem 162 kW (220 k) a vznětový 2,0 TDI s výkonem 135 kW (184 k). Tyto dva motory budou určeny pro sportovně laděné verze GTI a GTD.

České ceny Golfu VII začínají na částce 339.900 Kč. V tomto případě je automobil poháněn motorem 1,2 TSI (63 kW) kombinovaným s pětistupňovým manuálem.

Základní výbava Trendline zahrnuje automatickou klimatizaci, rádio FM Composition Touch s pětipalcovým dotykovým displejem, čtečku paměťových karet SD, stabilizační systém s elektronickou uzávěrkou diferenciálu XDS, systém sledování únavy řidiče a funkci automatického brzdění při vícenásobných kolizích.

David Bureš
Diskuze (79)
20. 11. 2012 20:17
supeer
krásný autíčko moc se jim povedlo >:D
Avatar - white label
10. 11. 2012 00:45
Re: Já ti nevím Karle
Je to klidně možné, asi to bylo schováno za tím Berganfahrassistent a já to pak dál nečetl až do konce... :*) :-)
10. 11. 2012 00:18
Re: Já ti nevím Karle
Asi tam nebylo od začátku, něco mi říká, že se objevilo později, nicméně je to už určitě nějaký ten pátek. Pamatuji si, že jsem jedno sestavoval a řešil jsem DCC a řekl bych, že právě XDS. Nakonec se můžeme podívat na ojetiny, jestli nějakou starší s XDS nenajdeme. Mojito o tom nejspíš psal u R a v té době jsem o XDS u běžného Scirocca už věděl.

PS: Tak trochu mimochodem jsem našel [odkaz] . Takže XDS mohlo jít do nabídky prakticky s R (nikde jsem nenašel přesné datum zahájení prodeje R, rozhodně to bylo blízko).
Avatar - white label
9. 11. 2012 20:57
Re: Ach jo aneb nech Golfa být
Naopak, to je pro ironii typické, nic přímo! humorného (na rozdíl od klasického humoru) v ní (myšleno přímo v textu) totiž nemusí být/nebývá.
"Ironie (zastírání, předstíraná nevědomost) je literární nebo řečnická forma, která dosahuje zvláštní, často humorný účinek tím, že vyslovuje něco podstatně jiného než skutečně míní: může přehánět, zastírat nebo říkat přímý opak. Je na posluchači nebo čtenáři, aby si toho všiml a rozuměl podle toho."
Ty sis toho jen nevšiml a proto jsi té ironii nerozuměl, neboli nepochopil jsi ji, jak jsem psal, kdybys četl woodyho častěji došlo by ti to zřejmě hned.

"V literatuře je ironie způsob výsměchu. Mimoto je užívána za účelem kritiky, pro kterýžto účel mluvčí často používá termíny zdánlivě kladné v úmyslu devalorizovat předmět hovoru.
Ironie svou podstatou nutí čtenáře nebo posluchače, aby byl během četby nebo poslechu aktivní, aby přemýšlel a vybral si svou vlastní pozici v hovoru, často ve sporu.
Nemusí být také provázena ničím, co by explicitně upozorňovalo, že se jedná o ironii. Takové použití je však pro svou všeobecnou nesrozumitelnost z praktických důvodů nebezpečné."
Už je to jasnější?
Avatar - šmoula nešika
9. 11. 2012 20:29
Re: Ach jo aneb nech Golfa být
Ha, ha, ha. Ale abych ti udělal radost, tak nechápu, proč tam píšou, že je to humorný, přičemž nic z toho k smíchu není. Zvláštní. ???