Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Třídveřový VW Golf na prvních oficiálních fotografiích

Aleš Dragoun
Diskuze (49)
Třídveřový Golf sedmé generace se poprvé ukázal v Paříži coby studie nejostřejší varianty GTI. Běžné verze jsou podle předpokladů mnohem umírněnější.

Golf VII vyznává stále konzervativní tvary a o třídveřovém provedení to platí dvojnásob. Vnější rozměry se nezměnily , ubyl pouze zadní pár dveří. Zavazadelník si určitě také zachoval základní objem 380 l. Žádné extravagance se nekonají, zákazníci to tak prostě nechtějí, klasické a konvenční linky na rozdíl od mnohé konkurence vítězí. A ve Wolfsburgu navíc mají Scirocco, které právě zastává v portfoliu značky roli sportovce.

Základem druhé karosářské verze nového Golfu zůstává modulární platforma MQB. Motorová nabídka se od pětidveřového hatchbacku jistě příliš lišit nebude.

Základem je zážehový přeplňovaný čtyřválec 1,2 TSI/63 kW, který doplňuje výkonnější varianta se 77 kW. Větší 1,4 TSI má výkon 90 nebo 103 kW, v plynové verzi (CNG) pak 81 kW. Turbodiesely aktuálně zastupují 1,6 TDI/66 a 77 kW a špičkový 2,0 TDI/110 kW. Později přijdou i 2,0 TDI/135 kW pro GTD a 2,0 TSI/162 nebo 169 kW v případě GTI.

Předpokládáme, že třídveřový Golf bude o několik tisícovek levnější než pětidveřový, uvedení této verze na český trh ale zatím nebylo oznámeno.

Aleš Dragoun
Diskuze (49)
4. 10. 2012 16:53
3 dvere
Pekne auto, ale akosi mi unika zmysel 3 dverovej "civilnej" verzie - tj. ziadny tuning, sportline, GTi atd... Kto si kupi obycajny 3-dverak ktory je okrem tych dveri navlas rovnaky ako 5 ? A hlavne preco ??? Dvere obrovske, neprakticke, cenova uspora pri kupe minimalna, vyrazne skomplikovany dalsi predaj a o financnej strate pri dalsom predaji ani nehovorim.
4. 10. 2012 16:40
Re: Fugly
v tej krabici, ako píše topper bude jazdiť väčšina európanov a určite sa nebudú hanbiť, lebo majú golfa a nie šikmooký ceedník, alebo hnojdaj. Tiež som bol odporcom VW, ale ako som vyskúšal jazdu v golfe, tak som pochopil, že je to super auto.Nnemal som rád VW ako píšem, ale ja jeho odporca som si kúpil nakoniec Tiguana po dlhom hľadaní. A našiel som super. S autom som úplne spokojný, fantastické jazdné vlastnosti, spoľahlivosť... Takže asi tak. Topper, ak je Tvojim snom kia, tak potom nie je čo riešiť a je vidno, že si sa v asi nejakom normálnom, dobrom aute neviezol.
Avatar - JDM
4. 10. 2012 13:51
Re: ...
a taky sem chodí koreanhaters >:D , ne nemám rád koncern ale když odhalili cenu spadla mě brada ;-) za ty prachy moderní vybavený nový golf , člověk co vyhodí 320 tis za rapida škodovácej rohlík složenej ze strouhanky , je prostě blázen :-)
4. 10. 2012 10:28
pocity zakaznikov
jak moze vw vediet co si zakaznik mysli, to sa pytali 88 mil nemcov? vzdy ma to udivuje vety typu: zakaznik chce; zakaznik si mysli... 8-s 8-s 8-s 8-s
Avatar - Barrichello
4. 10. 2012 10:27
Zbastlený GTI
aneb jak vypadá prestižní german engineering v praxi autoforum.cz/bleskovky/volkswagen-si-utr…