Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Zastoupení Peugeot a Citroën pro ČR koupil Emil Frey

redakce AUTO.CZ
Diskuze (3)
Novým importérem vozů Peugeot, Citroën a DS na český trh bude firma Emil Frey, která zastoupení získala od skupiny PSA. Emil Frey se stane 100procentním vlastníkem současných poboček Peugeot a Citroën v ČR od 1. července.

"Všechny pracovní smlouvy zaměstnanců a jejich pracovní pozice budou zachovány, stejně jako koncesionářské smlouvy s prodejci a stávající vztahy s dodavateli. Nedochází ani ke změnám v managementu jednotlivých poboček v ČR," uvedla mluvčí Peugeotu v ČR Radka Matthey.

Rozhodnutí o změně zastoupení nemá podle automobilky žádný dopad na průmyslové závazky skupiny PSA. "Továrna v Kolíně zůstává i nadále klíčovým prvkem průmyslové strategie skupiny PSA a jejího plánu Push to Pass," uvedla v prohlášení. Nový plán Push to Pass, představený minulý týden, má firmě zajistit v příštích šesti letech organický růst zisku.

Emil Frey Group je švýcarská soukromá rodinná firma, která v automobilovém průmyslu působí již více než 90 let, má 7500 zaměstnanců, obrat pět miliard eur a ve 12 zemích prodává 270.000 vozů 17 dovážených značek. Emil Frey na českém trhu prodává vozy značek Subaru, Suzuki, Kia, Toyota a Opel.

Citroën loni v Česku prodal 5044 nových osobních vozů a Peugeot 7156. Prodeje obou značek ale spíše klesaly.

redakce AUTO.CZ
Diskuze (3)
Avatar - pallas
21. 4. 2016 08:43
Re: Naruby
trend je rušiť lokálne zastúpenie automobilky, a riadiť import z jednej stredoeúrópskej centrály. Napríklad z Budapešti. Čo ale nefunguje (viď Nissan, Fiat, atď.).

Citroen v ČR aj SR predtým dovážala súkromná s.r.o. Euroauto (odnož bývalého Motokovu), Peugeot mal v jednom momente až troch importérov, a každý z nich tvrdil, že on je jediný autorizovaný.
Čo by sa malo pre zákazníkov Peugeota a Citroenu teraz zmeniť? Dokopy nič, ale priestor na zlepšenie (hlavne servisov) je.

Avatar - S8
13. 4. 2016 21:30
Re: Naruby
Pokud to tak skončí, otázka zní, pozná to někdo, že je to z Číny? >:D
Avatar - TeeJay
13. 4. 2016 09:41
Naruby
Já teda nevím, ale trend je spíše brát importy soukromým firmám a zajišťovat je přímo továrnou. V další fázi asi PSA prodá i továrny a bude si nechávat auta dodávat z katalogů čínských fabrik. >:D