Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Autosalon v Detroitu 2014: Potvrzeno přes 18 světových premiér

David Bureš
Diskuze (12)
Detroitský autosalon patří mezi pět nejvýznamnějších autosalonů světa. V roce 2014 zde bude prezentovat svá auta většina důležitých značek světa.

Význam autosalonu North American International Auto Show (NAIAS) v Detroitu v poslední době mírně klesl, i přesto je považován za jednu z nejvýznamnějších automobilových výstav světa. Platit to má i v příštím roce.

Pořadatelé této autoshow potvrdili, že v příštím roce bude v Detroitu prezentovat 18 výrobců novinky ve světové premiéře. Na stáncích některých z nich se má objevit i více nových aut.

Mezi automobilky s více premiérami má patřit BMW, které v Detroitu ukáže nové kupé řady 2 (nástupce dřívější řady 1 kupé) a zřejmě i novou generaci M3. Ta použije třílitrový šestiválec s dvěma turbodmychadly, nabízena bude jako sedan, kupé se totiž bude jmenovat M4.

Stuttgartský konkurent – Mercedes-Benz – se pochlubí novou generací třídy C. Nová C-Klasse nabídne dravější styl. Proti předchůdci bude větší, zároveň ale až o 100 kilogramů lehčí. Mercedes již zveřejnil fotografie interiéru třídy C, jemuž dominuje široká středová konzola s trojicí výdechů ventilace a rozměrným displejem multimediálního centra.

Vozům BMW a Mercedes, jmenovitě řadě 7 a třídě S, bude chtít konkurovat Volkswagen s druhou generací Phaetonu. Ta má lákat na stejnou cílovou skupinu zákazníků jako nynější verze, tedy na zájemce o luxusní automobil, se kterým se nechtějí příliš chlubit.

Co se týče domácích zástupců, tak u Fordu se očekává premiéra nové generace Mustangu. Auto bude menší a lehčí než předchůdce, jeho vzhled naznačily uniklé CAD nákresy.

Z asijských premiér jmenujme sedan Hyundai Genesis, jehož podobu již odhalily počítačové nákresy, a Lexus RC F, což bude kupé odvozené od sedanu IS zaměřené na BMW M4. Kompletní seznam výrobců, kteří odhalí na NAIAS 2014 světové premiéry, najdete pod článkem.

Příští ročník autosalonu NAIAS se bude konat od 13. do 26. ledna 2014. První dva dny jsou určeny pro novináře, další dva dny pro návštěvníky z oboru, výtěžek ze vstupného z pátého dne bude věnován charitě. Pro běžnou veřejnost se brány autosalonu otevřou 18. ledna.

Seznam výrobců, kteří na NAIAS 2014 představí vozy ve světové premiéře:
Acura
Audi
Bentley
BMW
Cadillac
Chrysler Group
Chevrolet
Ford
GMC
Hyundai
Kia
Lexus
Mercedes-Benz
Nissan
Subaru
Toyota
Volkswagen
Volvo

David Bureš
Diskuze (12)
28. 10. 2013 10:54
Re: hmm - to je jedno
Jeste predtim ti musi Babis a jini dat mzdu a ne neco, co se blizi almuzne. Coz je u nas nekdy docela problem.
Avatar - Berenika ANTIDIESEL
27. 10. 2013 12:49
Re: Phaeton
PS2: ...všimli jste si jak jsou ti šéfové automobilek krásně šediví a hezky opálení ;-) [odkaz]
Avatar - Berenika ANTIDIESEL
27. 10. 2013 12:36
Re: Phaeton
PS: to víte AMERIČANI jdou na špici, to nejsou žádný BÉČKA jako zaprděný zaprodaný EVROPANI
[odkaz] [odkaz] [odkaz] [odkaz] [odkaz] [odkaz]
;-) ;-) ;-) ;-) ;-) ;-)
Avatar - Katikakus
27. 10. 2013 11:49
Re: hmm - to je jedno
Presne. Coz nam dava nadeji, ze Babis jim nedovoli zvysovat dane a tudiz mezi lidmi zustane vic penez, ktere by jinak rudooranzovi komanci chteli prerozdelovat.

Socialni demokrat vam da financni davku v tizive situaci, do ktere byste se nikdy nedostali, kdyby vam predtim ty penize nevzal na danich. ;-)
Avatar - Sumi2000
27. 10. 2013 10:00
Re: hmm - to je jedno
:yes: >:-[]