Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

BMW představuje X5 a X6 M Competition First Edition, vznikne jen 250 kusů

Ondřej Mára
Diskuze (2)

Mnichovská automobilka představuje verzi First Edition ostrých modelů BMW X5 M Competition a X6 M Competition. Oba modely přitom vzniknou pouze v počtu 250 kusů.

Automobilka BMW obvykle představuje modely s označením First Edition během jejich premiéry, v případě SAV (Sport Activity Vehicle) BMW X5 M Competition a SAC (Sport Activity Coupe) BMW X6 M Competition ovšem udělala výjimku. Jejich premiéra totiž proběhla již téměř před rokem.

Automobilka ale volný čas využila a dala si záležet, aby modely First Edition skutečně vynikaly nad běžnou produkcí. Obě novinky je tak možné objednat například s unikátním tmavě stříbrným lakem BMW Individual Frozen Dark Silver, který je určen výhradně při tuto limitovanou edici. Dostupný je ale také tmavě modrý matný lak BMW Individual Frozen Marina Bay Blue, který je dostupný i pro modely X5 & X6 M Competition, BMW X5, X6 a X7.

Vnější vzhled dále ozvláštňují leskle černá kola Star-spoke, určená exkluzivně pro tyto vozy, která mají vpředu průměr 21 a vzadu 22 palců. Mezi další zajímavostmi pak můžeme jmenovat například karbonové kryty zrcátek, karbonový kryt motoru a specifický M karbonový zadní spoiler pro X6 M Competition.

Uvnitř zaujme dvoubarevné celokožené čalounění BMW Individual Merino v odstínu Silverstone/Midnight Blue (šedá/modrá), které by mělo elegantně ladit s laky BMW Individual. Sportovně tvarovaná M sedadla jsou částečně čalouněna Alcantarou s prošíváním oranžovou nití, které se objevuje také na výplních dveří a palubní desce. Stropnice je čalouněna alcantarou z nabídky BMW Individual.

Video se připravuje ...

Kromě prémiové kůže a alcantary se ovšem v interiéru objevuje i karbonové obložení, které automobilka použila například ve středové konzole nebo na palubní desce. Specialitou je pak stříbrné označení „First Edition 1/250“, umístěné na liště karbonového obložení pod transparentním krycím lakem.

Modely X5 a X6 M Competition First Edition jsou poháněny vysokootáčkovým motorem V8 s dvojicí turbodmychadel o výkonu 460 kW (625 k), který posílá výkon na pohon všech kol M xDrive. Oba vozy jsou navíc osazeny speciální M podvozkem, který by měl podtrhovat zážitek z jízdy.

Obě speciální edice se budou vyrábět v americké továrně Spartanburg a obě vzniknou v počtu pouze 250 kusů pro celý svět. Objednávky je možné podávat již nyní.

Ondřej Mára
Diskuze (2)

Doporučujeme

20. 10. 2020 20:29
Re: Competition
Závodné- potrebuje veľa koní a tu ich veľa je... akurát cvalaju aj s celou stajňou... :)
20. 10. 2020 17:32
Competition
Tohle označení jsem chápal jako "okruhové" nebo "závodní".
U X5 a X6 mi fakt moc smyslu nedává...