Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

BMW X1 vykresleno podle špionážních fotek. Má kliky dveří jako Dacia

Stanislav Kolman
Diskuze (4)

Nejmenší SUV v nabídce mnichovské automobilky se již pilně testuje v nové generaci. Na základě dostupných špionážních snímků jsme si ji nechali nakreslit.

Třetí generace SUV BMW X1 byla všímavými špiony zachycena začátkem června. Grafik Jan Lušovský se okamžitě pustil do práce a nyní nám ukazuje, jak asi bude příští provedení tohoto modelu vypadat.

Špionážní snímky i následná tvorba autora ukazují, že žádnou designovou revoluci po vzoru BMW řady 4 (viz video níže) očekávat nemáme. Vnější vzhled projde spíše takovou evolucí, i když to podle fotek vypadá, že téměř každý karosářský díl nové X1 je nový. Autor si všímá větších ledvinek, méně prohnutého sloupku A, předních světlometů lehce zakousnutých do přední kapoty či spodní linie oken, která se pod zrcátky nezvedá.

Video se připravuje ...

Zajímavostí jsou pak výklopné kliky dveří, které dnes najdeme na Dacii Duster, ale třeba i vozu z opačného spektra automobilového trhu – elektromobilu Porsche Taycan. Tvůrce si všiml, že BMW s takovým řešením experimentovalo již na konceptu i4 a následně se objevilo také na maskovaných prototypech BMW řady 2 Active Tourer. Lze tedy předpokládat, že se novinky co nevidět dočkáme v sériovém provedení.

Model X1 nabízí mnichovští od roku 2009, druhá generace s kódovým označením F48 přijela roku 2015. Před více než rokem přišla řada na omlazovací proceduru, která dorazila krátce po představení nové generace řady 1. Už z toho je jasné, že představení třetího pokračovatele X1 není otázkou několika příštích měsíců. Zatím se o této novince příliš nemluví, my tipujeme představení nejdříve závěrem příštího roku.

Stanislav Kolman
Diskuze (4)

Doporučujeme

Avatar - Alf1k
22. 6. 2020 23:29
Re: Pane Kolmane, opravdu....
Už mě to vůbec nevzrušuje, ten člověk píše o GLC jako o crossoveru a většina článků jsou bulvární bullshit s titulky jak někde z autoforum, nemá to s kvalitní auto novinařinou nic společnýho, nebejt komunity, tak sem už jen tak nevlezu.
22. 6. 2020 22:01
Pane Kolmane, opravdu....
...si myslíte, že sem chodí automobiloví neználkové, kteří se nechají opít vašimi ubohými bulvárními titulky? Opravdu si myslíte, že nevíme, že pákové kliky jsou méně bezpečné než tahové, ale že je možno je zpracovat také nesrovnatelně kvalitněji, než je má Dacia? Vždyž tuto konstrukci po desetiletí využívalo právě BMW i Audi! ;-\
S horizontálními světlomety by vypadalo o dost lépe
Všechna nová BMW, která se po designové stránce moc nepovedla, mají chybu, bez které by vypadala milionkrát lépe, a to jsou šikmé světlomety. S těmi šikmými světlomety vypadají jako nějaký Asiat, který se divně ksichtí a cení na ostatní zuby. Třeba BMW řady 2 Gran Coupe by s horizontálními světlomety nevypadalo vůbec špatně.