Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Bude elektrický Rolls-Royce Spectre vypadat takto? Nemá se prý příliš odlišit

Dominik Kovář
Diskuze (10)

První elektromobil britské luxusní automobilky prochází náročným testováním. Zatím ale stále nevíme, jak bude vypadat finální verze.

Třetí dekáda 21. století znamená v automobilovém průmyslu mimo jiné to, že valná většina značek - včetně luxusního Rolls-Royce - pracuje na zavedení elektrických modelů do svého portfolia. V případě britské automobilky je tímto modelem limuzína Spectre, nebo-li přízrak. Bude Spectre působit jako přízrak i designem?

Rolls-Royce svůj elektrický model prozatím úspěšně maskuje, takže o jeho finální podobě můžeme pouze spekulovat. Zvěsti ale naznačují, že Spectre by měl být velmi podobný aktuálním modelům značky.

Video se připravuje ...

Toho se chytil tvůrce s přezdívkou ildar_project a připravil hned tři rendery - interiér s přední a zadní částí exteriéru. Studie se zajisté inspiruje současným designovým jazykem značky s určitými prvky “elektrického” designu, jako jsou například aerodynamické disky kol. Modrá barva Aqua Teal se k elektromobilu hodí naprosto dokonale. Interiér je vyveden v podobném duchu a taktéž čerpá inspiraci z ostatních modelů. Takhle by Rolls-Royce Spectre nepůsobil vůbec špatně!

Rolls-Royce by měl model Spectre oficiálně odhalit v roce 2023. Elektrický luxus má mít stejné pohonné ústrojí jako BMW iX M60. Tedy dva elektromotory s kombinovaným výkonem 455 kW (619 k) a točivým momentem 1015 N.m. Při funkci launch control je dokonce dosaženo hodnoty 1100 newtonmetrů! 

V případě historicky prvního elektrického modelu značky Rolls-Royce nakonec nemusí jít zákonitě pouze o výkon, ale o technologie posunuté na zcela novou úroveň. Britská automobilka slibuje například inovativní technologie podvozku nebo hodnotu součinitele odporu vzduchu cx 0,25, což bude nejlepší číslo v portfoliu Rolls-Royce. Nechme se překvapit, jak bude finální produkt s názvem Spectre vypadat a hlavně - jak se bude řídit!

Video se připravuje ...

Dominik Kovář
Diskuze (10)

Doporučujeme

Avatar - Barrichello
2. 10. 2022 09:40
Re: Rolls
ovšem pouze se spalovacím motorem :-)
2. 10. 2022 08:08
Re: H0vn0 na obrázku.
Tak zkus si pro zajímavost vlízt na nějaký zahraniční server. Tam tě se zapnutým ad-blockem ani nepustí. Premium jsou upoutávky na tištěný Svět motorů. To, že dřív ty články dávali zdarma, to byla jejich dobrá vůle.
Proč to dostal do pazourů Blesk? Protože to nevydělávalo. Představa, že uživíš x redaktorů s kvalitním obsahem a ještě budeš v plusu evidentně nefunguje.
Tohle je podnikání. Jeho účelem je generování zisku. Klient, který sem chodí, neutrácí a pitchuje - a ještě vykřikuje, že bez něho by to nešlo:) - no to je prostě sen.
Že to šlo dřív líp? No to určitě. Tráva byla zelenější, v párcích bylo víc masa a auto.cz bylo bez reklamy:)
2. 10. 2022 00:26
Re: H0vn0 na obrázku.
1. Web nie je celkom zadarmo. Živí ho reklama, ktorú musíš strpieť a ktorá tvorí 2/3 plochy, ak nie viac.
2. Ak chcú peniaze, strhne sa mela - resp. ľudia protestujú. Prečo? Lebo doteraz sa platiť nemuselo, aj keď bolo reklamy výrazne menej a nebola taká vlezlá a otravná.
3. Reklama vadí, pretože nemá mieru. Je jej viac ako obsahu, takže logicky každému vadí.
4. Sťažnosti na obsah? Samozrejme, pretože za veľa nestojí. Môže za to čitateľ, alebo ten, kto ten mizerný obsah tvorí?

Ten, kto web prevádzkuje, si za situáciu môže sám. Obsah je dosť mizerný (česť výnimkám, nájdu sa). Všetko je utopené v reklame a ešte chce od ľudí peniaze naviac za časť toho mizerného obsahu.
Čiže problém nie je v tom, že web je na h0vn0 a je ťažké ho prevádzkovať, problém je, že prevádzkovateľ je na h0vn0, je nenažraný a nie je schopný alebo vo svojej nenažranosti ochotný nataviť a udržovať prijateľnú úroveň.
Ak sa už na to nepamätáš, tak si nalistuj obsah ACZ z obdobia, než ho dostal do pazúrov Blesk, a celý ten ansámbel okolo. Šlo to inak a podstane na lepšej úrovni ako teraz.
Avatar - Barrichello
1. 10. 2022 19:37
Re: The Rolls-Royce Spectre
Zkušeností s čím? Který RR byl elektrický?
Je to absolutní degradace z načky, zenuctění historie a všech odkazů. Elektrický RR je nesmysl, hnus a největší odpornost co kdo kdy mohl vymyslet!!!
30. 9. 2022 12:46
Re: H0vn0 na obrázku.
1. Web je zadarmo.
2. Když chtějí za něco peníze, strhne se mela.
3. Reklama všem vadí.
4. Stížnosti na obsah jsou každodenní chleba.
Chtěl bys takový web provozovat?