Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Bugatti potvrdilo, že po Chironu přijde nástupce se spalovacím motorem

Diskuze (4)

Ačkoliv to již nevypadalo, generální ředitel značky Mate Rimac přichází s fantastickou zprávou. Nástupce Bugatti Chiron zůstane u spalovacího motoru.

Pro tuto informací si musíme vypůjčit slogan z jedné nejmenované reklamy - tady je svět ještě v pořádku. Mate Rimac potěšil zajisté mnoho fanoušků supersportů s benzinovými motory. Ten totiž potvrdil, že pracují na nástupci Chironu, který zůstane u spalovacího motoru.

Rimac prozradil již v srpnu minulého roku sběrateli Bugatti Mannymu Khosbinovi, že se pracuje na novém supersportu, který přijde po Chironu. Mnoho detailů však nezaznělo. Snad jen to, že by premiéra mohla nastat v roce 2024. Šéf nově vzniklé společnosti Bugatti Rimac nyní přišel s více informacemi o chystaném supersportu.

V nově vydaném videu popisuje Mate Rimac rekordní rok 2021 a také firemní strukturu nově zřízené společnosti. Třiatřicetiletý chorvatský podnikatel se nechal slyšet, že spalovací motor má stále budoucnost a slibuje, že nový supersport bude mít prvky, které byly dosud v sériových autech nevídané.

“Bojuji za spalovací motor”, prohlásil Rimac. Ještě není úplně jisté, co z tohoto boje vzejde. Zachová si nástupce Chirona osmilitrový motor W16? Je možné, že přeci jen může dojít ke kombinaci s elektromotorem. Stále se zpřísňující emisní normy jsou totiž neúprosné. Pokud by došlo ke kombinaci elektromotoru s motorem W16, určitě bychom překonali už tak masivní čísla, která tento úžasný motor dokáže poskytnout. Chiron Super Sport 300+, který vznikl v limitované edici 30 kusů. Ten má 1578 koní a dosáhne rychlosti 490 km/h.

Ze slov Mateho Rimaca je zřejmé, že se nebojí velkých a pro mnohé až nereálných plánů. Jeho cílem je vytvořit něco, co by nikoho v životě nenapadlo, že může existovat. Není otázkou jestli, ale kdy dojde na čistě elektrický vůz od Bugatti, který využije technologií z již vzniklého elektrického supersportu Rimac Nevera. Nově vzniklá společnost se však nechala slyšet, že namísto “přebrandování” Nevery se bude soustředit na vytvoření originálního elektromobilu.

Video se připravuje ...

Autor: Dominik Kovář

Diskuze (4)

Doporučujeme

Avatar - kari.laz
28. 1. 2022 09:03
Re: Samozřejmě!
Prosím šoupej radši nohama ty koncerne

PS: Rimac
Avatar - eLzyx
27. 1. 2022 15:33
Re: Samozřejmě!
elektromotorem od Rimac? Případně hybridním?
Tím ale neříkám, že by to tak mělo být správně, jen to, že pokud je Bugatti v područí, tak by Rimac mohl mít tendence trošku pushnout svoje technologie
Avatar - petr petrumr
27. 1. 2022 15:31
Re: Samozřejmě!
Copak koncern má málo motorů?
Avatar - MS-sport
27. 1. 2022 14:16
Samozřejmě!
S jakým jiným motorem by to měli vyrábět??! :-O