Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Citroën představil C4 X a ë-C4 X. Zajímavý crossover se začne prodávat na podzim

Jan Zajíc
Diskuze (11)

Citroën odhalil nový model, který je dokonalou ukázkou moderního crossoveru.

Jmenuje se C4 X a spojuje v sobě linie fastbacku, využitelnost čtyřdveřového sedanu a postoj SUV. Novinka má také elektrickou verzi, ta nese označení ë-C4 X.

V nabídce francouzské automobilky se C4 X zařadí mezi modely C4 a C5 X. S prvně jmenovaným toho přitom má novinka mnoho společného, využívá stejnou platformu, má stejný rozvor (2670 mm) a totožná je dokonce přední část. Až od B-sloupku se X od klasické C4 liší. Jiná je především zadní část střechy, svažuje se pozvolněji, takže novinka připomíná fastback. A je díky tomu také delší, karoserie měří 4600 milimetrů - o 240 mm více než u C4. Otevírání kufru je však sedanové.

I přes shodný rozměr Citroën slibuje více místa pro nohy cestujících na zadních sedadlech. Zavazadlový prostor nabízí objem 510 litrů, tedy o 130 litrů více než  klasická C4.

V kabině najdeme stejnou palubní desku jako v C4, je tu však nový infotainment MyCitroën Drive Plus s 10palcovou dotykovou obrazovkou.

Video se připravuje ...

Jak už bylo napsáno v úvodu, nový crossover bude k mání nejen se spalovacími motory, ale i jako elektromobil. A tady to začíná být trochu zašmodrchané. Zatím totiž víme, že na některých trzích bude dostupná výhradně elektrická ë-C4 X. Ve výčtu zemí, který zahrnuje například Rakousko, Německo či severské státy, však Česká republika chybí.

To by mohlo znamenat, že Česko bude mezi zeměmi, které dostanou nejen ë-C4 X, ale také C4 X se spalovacími motory. Citroën bohužel obecně hovoří o vybraných trzích v Evropě, na Středním východě a v Africe. Paleta spalovacích motorů obsahuje přeplňované zážehové tříválce PureTech 100 a PureTech 130 a turbodiesel BlueHDi 130.

Elektrická ë-C4 X spoléhá na elektromotor o výkonu 100 kW a točivém momentu 260 Nm, doplněný o akumulátor s kapacitou 50 kWh (využitelných je 45 kWh) a 400V architekturu. Dojezd by měl dosahovat až 360 kilometrů, vůz zvládne maximálně 100kW nabíjení.

Prodej by měl odstartovat na podzim letošního roku, na ceny si ještě budeme muset počkat.

Jan Zajíc
Diskuze (11)

Doporučujeme

30. 6. 2022 22:56
Re: Tvl sedan…
Nemôže byť každé auto Octavia. Každý nepotrebuje voziť plný kufor alebo rozmerné veci. Ako si napísal, kto chce, vezme obyčajnú C4. Pri dnešnej automobilovej biede je každý možnosť výberu vítaná.
(Tým netvrdím, že to auto nevyzerá divne a že sa mi páči. Je hnusné jak cesta do roboty)
30. 6. 2022 19:48
Re: Tvl sedan…
Kdysi tohle zkoušelo Volvo s modelem S60 CrossCountry. No nechytlo se to, dneska je z toho rarita.

P.S. redakce s tou reklamou o tom, že za Babiše bylo líp děte do haj.lu, tohle je moje na dlouho poslední návštěva tohohle webu, kterej jde soustavně do kytek
Avatar - honzaHK
30. 6. 2022 19:46
bujabéza
Sklíčkový HUD, zadek sedan, předek rozdvojená osobnost a to celé na štaflích, až si chudák chlapeček poranil koleno o práh, jak se soukal na zadní sedačku. Při seskoku z hrany kufru si ještě zláme nohu druhou.
30. 6. 2022 16:05
Re: Tvl sedan…
Tak kdyby to byl alespoň Liftback, aby se to do toho kufru dalo v klidu naložit přes velký otvor. Takhle to tam budeš malým otvorem soukat dovniř. Natož tam dát něco většího. Dost nepraktické řešení :no:

To už pak raději koupit klasickou C4, i přes menší objem kufru, variabilita se počítá ;-)
30. 6. 2022 14:20
Re: Tvl sedan…
A čím by akože mal byť nepoužiteľný? Má trochu atypický tvar, ale rozvrhnutím priestoru je to proste sedan. Nič neobvyklého.