Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Daimler Trucks & Buses a CATL uzavírají smlouvu o dodávkách bateriových modulů

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)

Největší čínský výrobce baterií pro elektromobily Contemporary Amperex Technology Ltd (CATL) bude pro širokou škálu elektrických vozidel značek divize Daimler Trucks & Buses dodávat lithium-iontové baterie.

Divize Daimler Trucks & Buses uzavřela se společností CATL globální smlouvu o dodávkách modulů lithium-iontových baterií pro užitková vozidla s elektrickým pohonem, která budou pod značkami Mercedes-Benz, Freightliner a dalšími uváděna na trh od roku 2021.

Mezi vozidla, která budou osazována bateriemi od společnosti CATL patří mimo jiné i již nabízené nákladní automobily Fuso eCanter, jichž bylo zákazníkům doposud dodánu zhruba 150 exemplářů a v současnosti v reálném provozu u klientů testované vozy Mercedes-Benz eActros, Freightliner eM2 a Freightliner eCascadia.

Divize Daimler Trucks & Buses má podle dohody se společností CATL zajišťovat vývoj bateriových systémů. Ve svých závodech v německém Mannheimu a severoamerické Detroitu budou značky této divize provádět montáž bateriových modulů s veškerým příslušenstvím do svých elektrických vozidel.

Divize Daimler Trucks & Buses v souvislosti s novou smlouvou se společností CATL připomíná, že již v loňském roce založila E-Mobility Group (EMG), zaměřující se výhradně na vývoj elektřinou poháněných užitkových vozidel a jeho koordinaci mezi jednotlivými značkami.

Zdroj: Daimler AG

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)

Doporučujeme