Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Doporučujeme: Hity týdne 50/2014

redakce AUTO.CZ
Diskuze (0)
Které články a videa se vám minulý týden líbily nejvíce? Zde je přehled tří nejčtenějších a nejsledovanějších.

Minulý týden na Auto.cz vyšlo 126 článků s novinkami a videi.

Přinášíme přehled těch, které minulý týden vzbudily největší zájem. Které novinky a videa oslovily největší počet čtenářů? Podívejte se na krátkou rekapitulaci.

Atmosféra kolem nové Škody Superb houstne, s blížícím se příchodem na trh vyvstává čím dál více otázek. Diskuze rozdmýchal nedávno uvedený Volkswagen Passat, který s největší Škodovkou sdílí technický základ a o Superbu třetí generace tak mnohé napovídá. Dostane i česká vlajková loď adaptivní podvozek, brutální naftové biturbo, armádu asistentů nebo plně diodová světla?

Hned na začátku tohoto článku předesíláme, že s takto omezeným rozpočtem (200.000 Kč) při požadavku na fungl nový automobil rovnou zapomeňte na nějaké lepší dynamické parametry, případně turbodiesel. Vystačit si musíte jenom s těmi nejmenšími motory, co se nabízejí.

Až o 28% úspornější a 325 kilogramů lehčí má být nové Audi Q7, které se dnes oficiálně představilo. Váha vozu s třílitrovým turbodieselem tak má nyní být nižší než dvě tuny, konkrétně 1995 kg, což je nejméně ve třídě. Zároveň má být hodnota vypouštěných emisí vůbec nejnižší ve srovnání s konkurencí. Spotřeba má klesnout o 28% u benzinových variant a o 23% u dieselů.

Řidič (či řidička?) BMW X3 v kanadském Calgary se snažil vyjet z poloprázdného parkoviště. Díky nenapodobitelnému a zcela nepochopitelnému stylu, který zabral čtyři a půl minuty a navíc při něm poškodil vínovou Mazdu 3, si však tento řidič vysloužil přezdívku nejhorší řidič Kanady, a kdo ví, jestli ne celého světa. Ostatně podívejte se sami, takto špatná prostorová orientace je až zarážející.

Mezi základy správné jízdy automobilem patří udržování bezpečného rozestupu a maximální povolené rychlosti, kontrolování zrcátek nebo předjíždění pouze v místech, kde máte přehled o stavu provozu. Skutečné tabu je například předjíždění v křižovatkách.

Inspiraci můžeme hledat u Arabů, kteří v přiloženém videu velmi zajímavým způsobem vyprostili zapadlé auto. Stačí mít jenom dostatečně velký a pevný pytel, lano a nástroj, kterým vykopete hlubší jámu. Při správném provedení se z auta v podstatě stane naviják a vyprostí se úplně samo.

redakce AUTO.CZ
Diskuze (0)