Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Facelift Škody Kodiaq zachycen kompletně bez maskování!

Martin Machala
Diskuze (37)

Po českých dálnicích se nám začíná prohánět modernizovaný kodiaq. Jednoho jsem chytil na hradecké dálnici.

To si takhle jedu z Olomouce a přede mnou nějaký zvláštní kodiaq, kousek od sjezdu na Přelouč. Neseděla mi barva a hlavně velký nápis Škoda na pátých dveřích. To přece kodiaq nemá, ne? Naprosto bezpečně jsem tedy vzal do ruky mobil a největší SUV natočil.

Řidič ani nějak zvlášť neprotestoval, občas jsou testovací šoféři nervózní, tento bral moje manévry s klidem. I když podle všeho opravdu jde o faceliftovaný kodiaq a navíc kompletně bez kamufláže.

Popravdě, nebýt zmíněného nápisu v zadní části karoserie, asi bych si nevšiml, že by mohlo jít o modernizované provedení. Při velice blízkém zkoumání stopnutého videa jsem ještě odhalil mírně upravenou grafiku předních LED světlometů, pokud však facelift zůstane takto, jak leží a běží, budou to víc než decentní změny.

V interiéru se předpokládá větší rozšíření digitálního přístrojového štítu (směrem k levnějším verzím), klasikou je přepracování dekorů…

Největší technickou novinkou by mohla být implementace hybridního ústrojí, které známe ze superbu. Tedy kombinace benzinové čtrnáctistovky TSI (115 kW) a elektromotoru s výkonem 85 kW. Ten disponuje baterií o kapacitě 13 kWh, respektive 37 Ah. Kombinovaný výkon hybridního ústrojí pak dosahuje 160 kW, točivý moment dosáhne až na 400 N.m. V čistě elektrickém módu ujede hybridní superb až 55 kilometrů (podle metodiky WLTP).

Modernizovaného kodiaqu bychom se měli dočkat příští rok, ale třeba nás Škodovka překvapí. A jako vždycky – pokud sami narazíte na dálnici na nějakou tu zvláštní škodovku, zkuste ji vyfotit/natočit a poslat k nám do redakce. Ale safety first!!!

Martin Machala
Diskuze (37)

Doporučujeme

Avatar - Beefcake
25. 6. 2019 09:00
Uniky
Tieto "nahodne" uniky a objavy su fakt komicke.
24. 6. 2019 15:05
Škoda kodiaq
Takovýhle kodiaq stojí na letišti Václava Havla má velký display uvnitř a v zádu nápis ,,Škoda”
22. 6. 2019 15:38
Re: Senzace
...a ani právo obsluhovať mobil! Lebo nakrúcať video na výšku môže len pako a nie novinár!
21. 6. 2019 07:40
Re: hmm
Pěkný brutální fotky a zeptám se redakce, co třeba předevčírem představená nový Peugeot 2008??? Bude alespoň něco???
20. 6. 2019 23:36
Škoda Škoda to koupit
Hezky zkopírované od Volva ten nápis vzadu :)