Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Ford odkládá dodávky stovek Mustangů Mach-E, prý kvůli kontrolám kvality

Ondřej Mára
Diskuze (4)

Místo očekávaných elektrických SUV dostali někteří z prvních zájemců o Ford Mustang Mach-E omluvný dopis, který je informoval o pozdržení dodávek.

Podle informací, které se začaly šířit po Mach-E Forum, obdrželi zájemci o elektrické SUV Ford Mustang Mach-E v nedávné době poměrně nepříjemný e-mail, který je měl informovat o pozdržení dodávek jejich vozů. V e-mailu se mělo konkrétně uvádět: „Abychom zajistili vaši plnou spokojenost, potřebujeme více času před doručením vašeho Mustangu Mach-E.

Video se připravuje ...

Automobilka sice v e-mailu neuvedla žádný konkrétní důvod zdržení, podle některých diskutujících se však očekávaný čas doručení jejich vozidla posunul o více než měsíc. Není tak divu, že se na sociálních sítích začala část nespokojených zákazníků hlasitě ozývat.

Ford se pokusil vysvětlit zpoždění alespoň v tiskové zprávě pro web Electrek, ve které se uvádí: „V rámci našeho závazku doručovat vozidla nejvyšší kvality jsme se rozhodli provést dodatečnou kvalitu kontroly na několika stovkách vozidel Mustang Mach-E ještě předtím, než minulý měsíc odstartovaly dodávky dealerstvím.

Opoždění dodávek Mustangu Mach-E by se podle všeho mělo týkat až několika stovek zákazníků. Ford už ale přislíbil, že se pokusí zákazníkům jejich vozy dodat v co nejkratším čase. Pro evropské zájemce však může být dobrou zprávou, že by se zpoždění dodávek mělo týkat pouze severoamerických trhů.

Nabízí se ovšem otázka, proč se vlastně Ford vrhnul na dodatečné přezkoumávání kvality. Podle Electreku by důvodem mohlo být například nedávné prohlášení Darrena Palmera, šéfa elektrických vozidel Ford, který si rýpl do častých výrobních problémů a nedostatků vozidel Tesla. Je tedy možné, že se teď Ford jen snaží pojistit, že ho Tesla nenachystá na švestkách.

Ondřej Mára
Diskuze (4)

Doporučujeme

26. 1. 2021 01:27
Re: Když vidím
Siuhlas, je to smutné jak si tradiční značky ničí ikony a zbavují se jasně rozpoznatelných prvků. Podobně třeba kdysi Pioneer změnil tradiční logo na jakési nové "dynamické" úplně nesmyslně a zbytečně. Ukazuje to na bezradnost.
Avatar - Dinar
19. 1. 2021 13:18
Když vidím
toho pádícího mustanga ve znaku a jasný odkaz ve tvaru zadních světel na téhle podivnosti, je mi stejně smutno, jako když se dívám na ty pseudoledviny a modrobílý znak na iX. Ford a BMW jako bezpohlavní krabice... :'-(