Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Honda si nechala patentovat šuplík v zadním nárazníku. Ulehčí život kurýrům

Marek Bednář
Diskuze (18)

Úložný prostor v zadním nárazníku by měl vlastní klimatizaci a otvíral by se nezávisle na zbytku auta. Mohl by tak sloužit jako schránka na balíčky, které vám kurýr doručí, když nejste doma.

Doručení zásilky kurýrní službou se stalo zcela běžným, ovšem vyžaduje jednu věc – být v době doručování k dispozici. Patent automobilky Honda může tento fakt změnit – umožní lidem na dálku otevřít úložný prostor auta, kam kurýr balíček vloží.

Nápad s doručením do auta není nový, řada automobilek s ním už přišla, ovšem vždy se v takovém případě otvírá kufr auta. To znamená, že kurýrovi dáte přístup ke svému zavazadelníku a skrz něj k celému interiéru, je-li kurýr dostatečně agilní. A samozřejmě k věcem, které v něm máte.

Video se připravuje ...

Novinka Hondy je v tom, že na doručení balíčků by vůz měl speciální úložný prostor ve formě šuplíku výsuvného ze zadního nárazníku vozu. Není to nepodobné nápadu Opelu jménem FlexFix, který ale byl „jen“ nosičem kol výsuvným z nárazníku. Ten v nabídce německé značky skončil kvůli hmotnosti a s ní souvisejícími emisemi CO2.

Samozřejmě, prostor by mohl sloužit i k uložení čehokoliv jiného – na patentových obrázcích vypadá zásuvka docela prostorně. Kromě samozřejmého zámku odděleného od zbytku auta nabízí také vlastní klimatizaci, takže se tam dá uložit i něco, co potřebuje trvalé chlazení, např. kdybyste se rozhodli nechat si doručit uzeniny či jídlo obecně.

Šuplík pochopitelně znamená nemožnost vozit rezervní kolo pod podlahou zavazadelníku; zda by se tam kolo vešlo, není jasné, ale vyloučit to nemůžeme. A samozřejmě, zda Honda skutečně tento vynález do svých aut zastaví, není potvrzeno – automobilky si běžně nechávají patentovat nápady a zda je použijí, se rozhodnou až později.

Marek Bednář
Diskuze (18)

Doporučujeme

Avatar - 3_diamanty
1. 3. 2024 07:43
Re: Stale lepsia sranda
Asi tak ;-) :yes:
Avatar - KANKUNEN
1. 3. 2024 07:24
Re: ❗️Redakce ACZ❗️
Tak z toho se Topper podřeže ;-) . Nebo zplodí jakože chytrý text na úrovní pasáka ovcí.
Avatar - kruskar
1. 3. 2024 06:13
Dobrý no,
jenom nesmíš zezadu dostat tečku...
Avatar - apoho
29. 2. 2024 22:45
Re: ❗️Redakce ACZ❗️
jsem šťastný, že tento fakt tě sžírá.
Ani nevíš, jak mne těší, že jseš hňup, který kvůli tomu neumí ani relaxovat v noci a budí se ze spaní :-)
Jen houstš do tebe a ty snad vyhniješ, jak zkažený zub! :no:
29. 2. 2024 22:34
Re: Stale lepsia sranda
Honda e dávala smysl, ale byl to nesmysl. :-[] Nie, rozumiem ti. Za mňa veľká škoda, že pri vývoji nespravili aj soc verziu bez drahých riešení. Pri nej by asi prerobili, hoci neviem čo je teraz horšie. :D