Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Jak se bouralo na Nürburgringu v 70. letech (video)

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (23)
Jízdy pro veřejnost na Severní smyčce nejsou výdobytkem posledních let a amatérští jezdci se zde se svými vozy proháněli již na počátku sedmdesátých let.

Video dlouhé sedm a půl minuty je složeno ze záběrů nehod, které v zatáčce pojmenované Adenaur Forst natočil kameraman Jürgen Sander v první polovině sedmdesátých let. Následně je použil v sérii krátkých filmů pojmenovaných Rhapsodie in Blech.

Materiál, který Jürgen Sander natočil, nabízí zajímavou sondu do tehdejšího vozového parku nadšenců pro ostřejší svezení na závodním okruhu. Především stroje jakými je několik Volkswagenů Brouk nebo 1500 a 1600 Variant odhalují, že i tehdy na Nürburgring vyrážely automobily, které by zde nikdo moc nečekal, stejně jako v současnosti zde působí mírně řečeno nezvykle taková SUV jako Honda CR-V.

K oblíbeným strojům sportovně založených jezdců tehdy očividně patřil Fiat 850 Coupé, který sice díky designu karoserie působil jako zmenšené Ferrari, ale motor za zadní nápravou a poměrně krátký rozvoz vyžadoval jisté řidičské schopnosti, což platí i o NSU Prinz a TTS nebo Simce 1000 Rallye a Renaultu 8.

Video nabízí několik BMW 1500-2002. Značku Ford zastupují kupé Capri, zatímco od konkurenčního Opelu jsou k vidění Kadett, Manta i GT. Z produkce automobilky Porsche je v tomto videu několik zástupců řad 911 a 914. K největším vzácnostem nejen z dnešního pohledu patří Matra 530 s motorem před zadní nápravou a Alfa Romeo 1600 Junior Zagato.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (23)
17. 4. 2012 19:27
Re: největší hazardéři
Ty kjááávo, no jo, ta je taky dobrá :yes:
Avatar - tedwine
17. 4. 2012 18:34
Re: největší hazardéři
Co ta pasazierka co poutierala asfalt svojimi vlasmi a potom este dala ramu dveri hlavičku :-) (0.30s)
Avatar - Norge
16. 4. 2012 17:31
Re: Krásné video a
..za mna :yes:

P.S.: ..odpovedou je aj ta CR-V, ..ta uz elektroniku ma, a aj tak isla velmi podobne cez budku ;-) Ono to predsa len bude v tej hlave, pani ..hmm
16. 4. 2012 15:40
Krásné video a
krásná doba, kdy když se pitomec rozhodl spáchat sebevraždu jízdou po okruhu v autě, které na to absolutně nemělo jízdní vlastnosti, žádná bruselská komise mu v tom nebránila! Každý, kdo tenhle "karambol" v Adenauer Forst přežil, se stal mnohem lepším řidičem, nežli Ti nejlepší odchovanci ABS, ESP, ASR, TCS a dalších bezpečnostních fíčur, které před blbci maskují fungování fyzikálních zákonů. Většina těch aut v padáku Fuchsröhre nabrala maximální rychlost, kterou se dnešní čerství absolventi autoškol nerozpakují profrčet předměstským provozem, přechod nepřechod (VW Käfer měl maximálku někde kolem 115km/h).
Avatar - Norge
15. 4. 2012 20:05
Re: Úžasné záběry!
..neviem o com to hovoris, ..aj ked ti rozumiem >:-[]
Vw beetle bol skonstruovany vyznamim panom, ale bol urceny pre stado, nieco ako pre nas bola Skoda ci Trabant, ..a to by dopadlo tak isto >:D
Ja hovorim, a pripajam odkaz, co je moja odpoved. Tieto casi sa uz nikdy nevratia, a je to velka skoda, classic cars je neporovnatelne s nicim .

Prijemny motoristicky zazitok prajem.
[odkaz]