Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Lamborghini chystá další extrémní superauto. Zatím odhaluje své detaily

David Bureš
Diskuze (0)

Závodní divize Lamborghini Squadra Corse láká na premiéru nového okruhového speciálu. Zatím však není jasné, o co půjde.

Lamborghini ve svých počátcích odmítalo se svými vozy závodit, zakladatel značky Ferruccio Lamborghini tvrdil, že staví auta pro silnice a ne pro okruhy, čímž se nepochybně chtěl odlišit od svého rivala, Ferrari, pro nějž naopak závodění vždy bylo součástí jeho DNA. Dnes je ale doba jinde a nedílnou součástí automobilky ze Sant' Agaty je i závodní divize Lamborghini Squadra Corse.

Ta přitom dnes nestaví jen závodní verze aut s býkem ve znaku, ale také umí navrhnout i specifický automobil, který nemusí být bezprostředně připraven pro nějakou závodní sérii. A právě nyní se v dílnách Lamborghini Squadra Corse pracuje na nejnovějším díle.

To se zatím představuje na první upoutávce, v níž bez bližších podrobností jen cudně ukazuje některé ze svých detailů. Díky zveřejněnému videu tak víme, že základem bude model Huracán, který se však dočká rozsáhlých úprav. Na videu je k vidění nejen obří přítlačné křídlo na zádi, ale také třeba nové chladicí otvory v zadních blatnících nebo minimalistická koncová světla.

Video se připravuje ...

Lamborghini přitom upoutávku jen tajemně doplňuje krátkým popiskem, v němž bez podrobností odhaluje, že půjde o závodní auto, které bude nasazeno již brzy. A výrobce slibuje, že půjde o bezprecedentní zážitek.

Okamžitě se tak rozjelo kolo spekulací, co se v Sant' Agatě vlastně chystá. Ty „nudnější“ odhady mluví o nové evoluci Huracánu pro značkový šampionát Super Trofeo, případně pro nějakou jinou okruhovou sérii (třeba GT3).

„Pikantnější“ odhady pak zmiňují možnost nového zákaznického auta upraveného podle požadavku nejmenovaného klienta, případně nového speciálu pro čtyřiadvacetihodinovku v Le Mans.

Tak daleko od pravdy to přitom být nemusí. Lamborghini Sqadra Corse v nedávné době představilo zákaznické speciality jako kupé SC18 Alston a speedster SC20, přičemž tuto teorii podporuje fakt, že vedení automobilky již přiznalo přípravu dalších takových speciálů. O účasti Lamborghini v závodě 24 hodin v Le Mans se pak vytrvale spekuluje od představení pravidel nové vrcholné kategorie Hypercar.

Nechme se tak překvapit, co v Sant' Agatě chystají. Během následujících týdnů bychom už měli vědět více.

David Bureš
Diskuze (0)

Doporučujeme