Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Mercedes-Benz GLA možná dorazí jako kupé soupeřící s BMW X2

Stanislav Kolman
Diskuze (4)
Ve Stuttgartu si pohrávají s myšlenkou další varianty modelu GLA, která by se stala konkurentem novinky z Mnichova.

Portfolio SUV a crossoverů značky Mercedes-Benz se brzy dočká několika novinek. Nejenže přijede řada GLB (označována za „malé géčko“), ale těšit se můžeme i na druhou generaci GLA. Kromě klasického provedení bychom se mohli dočkat i provedení kupé. V jednom z rozhovorů to nastínil generální ředitel Dieter Zetsche.

„Nové GLA přivezeme ve dvou interpretacích, stejně jako je tomu v ostatních segmentech. Kromě běžné varianty nám to dává možnost stavby něčeho mezi třídou A a právě GLA,“ uvedl Zetsche v rozhovoru pro Top Gear.

Není divu, že by se Mercedes-Benz rozhodl pro stavbu crossoveru kupé právě teď. Konkurence totiž nespí a BMW před časem ukázalo světu X2, což je vlastně líbivější sourozenec X1, v jehož vzhledový prospěch hraje právě svažující se střecha.

V brzké budoucnosti toho ale automobilka chystá mnohem víc. Vyhlížíme třeba sedan vycházející ze třídy A, jenž se pro čínské zákazníky nabídne i s delším rozvorem. Další očekávanou novinkou je čtyřdveřové kupé CLA a nová generace MPV třídy B.

Top Gear měl na lídra společnosti ještě jeden dotaz. Autory zajímalo, zdali Mercedes-Benz nechystá novinku pro segment B. Zde by mohl soupeřit s Mini, značkou, která také spadá pod křídla mnichovského konkurenta. Nic takového ale společnost neplánuje. „Není to sektor, kam bychom se chtěli vydat,“ dodal s tím, že takové auto by nešlo ruku v ruce se současnou image značky.

Stanislav Kolman
Diskuze (4)
Avatar - praděda7
16. 4. 2018 16:48
Re: Na jedné straně by chtěli orgány zakazovat a přikazovat
To je pravda. Až na to, že GLA má i pořádný benzinový motor a ne jen jakési "svrbínky" co do X2 nasouložilo BMW...... ;-)
Avatar - praděda7
16. 4. 2018 16:45
Jaká image značky?
MB se už dávno imagi značky na hony vzdálil........a udělal dobře.... :-!
16. 4. 2018 14:04
Re: Na jedné straně by chtěli orgány zakazovat a přikazovat
Mimochodem, X2 je koncepčně zrovna aktuálnímu GLA nejbližší.
Avatar - KANKUNEN
16. 4. 2018 13:28
Na jedné straně by chtěli orgány zakazovat a přikazovat
a na druhou stranu se staví auta, která jsou na venek velká a uvnitř malá. SUV kupé jsou hloupá móda.