Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Modernizovaná Kia Ceed (2021) je tu. Má nová loga i výraznější příď

David Bureš
Diskuze (57)

Kia představuje modernizovanou rodinu Ceed. Vedle hatchbacku a kombíku se ukazuje i facelift shooting braku Proceed. Naopak na inovace crossoveru Xceed si zatím počkáme.

Kia Ceed se stala dnes už nedílnou součástí evropské nabídky značky, navíc prodejně velice úspěšnou - aktuálně tvoří 28 % evropských prodejů značky. Aktuální třetí generace se prodává od roku 2018, kdy má na svém kontě už 200.000 prodaných kusů. Tři roky jsou ale v automobilovém světě už nějaká doba, a tak letos nastává čas na modernizaci. A tak se nyní facelift Ceedu oficiálně představuje.

Poznávacím znakem je na začátku roku představené nové logo výrobce vyobrazené zevnitř i zvenku, které zdůrazňuje novou strategii značky, více zaměřenou na inovace. Jiný nápis Kia však rozhodně není jedinou stylistickou novinkou této modernizace.

Přední partie byly totiž zcela přepracovány, a to tak, aby vůz vypadal expresivněji než dosud. Nově standardně dodávané full-LED světlomety využívají nový světelný podpis, jinak řešená je také maska chladiče, tzv. tygří nos se dočkal nových lišt. A jiný je i přední nárazník s motivem trojúhelníků.

Novou grafiku pak v případě sportovně stylizované verze GT-Line a provedení GT mají rovněž koncová světla, a to s motivem včelích pláství. Vrcholné GT se mimochodem odlišuje i několika červeně zbarvenými detaily.

Naopak interiér se zase tolik nezměnil. Digitální přístrojový štít s úhlopříčkou 12,3" Ceed nabízí už nyní, stejně jako příplatkový dotykový displej infotainmentu s úhlopříčkou 10,25". Provedené změny každopádně myslely hlavně na pohodlí a snadnost ovládání. Ve výbavě tak nově třeba nechybí odvětrávaná přední sedadla, hlídání mrtvého úhlu je nově aktivní - umí tudíž v případě rizika odvrátit střet zásahem do řízení.

Ani v nabídce motorů Kia nezdůrazňuje zásadní změny, nový motor 1.5 T-GDI (118 kW) jako náhradu za přeplňovanou čtrnáctistovku totiž Ceed dostal již na konci loňského roku. Novinkou je každopádně možnost kombinace mildhybridní verze tříválce 1.0 T-GDI s dvouspojkovou převodovkou DCT, dosud k ní byl k dispozici výhradně manuál.

V nabídce každopádně zůstává i turbodiesel 1.6 CRDi, stejně jako plug-in hybrid o kombinovaném výkonu 104 kW s atmosférickou šestnáctistovkou. Vrcholný Ceed GT má nadále 1.6 T-GDI se 150 kW.

Kia počítá rovněž s modernizací odvozeného crossoveru Xceed. Ten se nicméně představí až v následujících týdnech. Výroba modernizovaného hatchbacku Ceed, kombi Ceed SW a shooting braku Proceed bude v žilinské továrně značky spuštěna v srpnu. Prodej následně začne na konci roku.

David Bureš
Diskuze (57)

Doporučujeme

15. 7. 2021 08:29
Re: Proceed
V ceedu to tam je. Celou mřížku posunes do prava a ona se v krajní poloze uzavře.
Avatar - chetoos
15. 7. 2021 07:39
Re: Proceed
Přiznám se, že jsem čekal trošku víc, ale jako celek se mi auto líbí. Vypadá moc dobře. Nicméně souhlasím, že konkurence Astra atd je už trošku dál. Osobně jsem zvědavý na Sportage
Avatar - Roland Von Wagen
14. 7. 2021 22:03
Re: Proceed
Plus kii za to, že má proceed místo šidítek skutečné koncovky výfuku. Jinak facelift za mě nic moc.
14. 7. 2021 15:00
Re: HUD
V octávce je parádní a je ještě lepší než Audi A6.
Avatar - lamal
14. 7. 2021 13:23
Re: Ceed
Asi tak, zozrali a doskrabali kotuce jak swina, ale ucinok bol slusny.