Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Mono Ice Driving Expirience: Extrémní výlet s monoposty BAC do Švédska (+video)

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)
Britská značka BAC se inspirovala značkami Aston Martin, Bentley, Lamborghini či Porsche a vzala své klienty na sever. Ve srovnání s akcemi zmíněných značek nabídla ještě o něco drsnější akci. Její auta nemají topení.

Briggs Automotive Company Ltd. byla založena v roce 2009 v Liverpoolu a o dva roky později představila svůj prozatím jediný model, jímž je jednomístný sportovní stroj BAC Mono.

V roce 2015 se na Festivalu rychlosti v Goodwoodu tento vůz představil v modernizovaném provedení s novým motorem o objemu 2,5 litru a výkonu 227 kW (309 k) a na podzim stejného roku bylo uvedeno speciální provedení BAC Mono Marine Edition.

Loňský Festival rychlosti v Goodwoodu se stal místem světové premiéry pro nová karbon-kompozitová kola a na festivalu Science in the City, který byl pořádán od 22. do 29. července roku 2016 v Manchesteru, se BAC Mono představil s další novinkou v podobě zadních blatníků z grafenu výrazně snižujícího hmotnost.

V letošním roce o sobě dává tato malá britská automobilka poprvé výrazněji vědět prostřednictvím akce pojmenované Mono Ice Driving Expirience, jejíž první ročník se uskutečnil na zamrzlých švédských jezerech.

Briggs Automotive Company Ltd. pro tuto akci připravila trojici svých vozů BAC Mono, sady kol se zimními pneumatikami osazenými hřeby a atraktivní program, který vedle samotných jízd s otevřenými silničními formulemi na sněhu a ledu zahrnoval i výlety na sněžných skútrech a vyhlídkové lety s vrtulníky.

Neill Briggs, jeden ze zakladatelů automobilky v tiskové zprávě k první Mono Ice Driving Expirience uvedl, že měla obrovský úspěch. Klienti, kteří se akce účastnili jsou samozřejmě nadšenými příznivci značky a jsou nyní součástí velmi exkluzivního klubu řidičů BAC Mono.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)