Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Musk opět motivoval zaměstnance, o ztrátách mohl rozhodnout každý vůz

Ondřej Mára
Diskuze (5)

Kalifornská automobilka má za sebou již tři úspěšná čtvrtletí, o úspěchu v tom čtvrtém ovšem mohl rozhodnout každý vůz.

Včerejší konec druhého čtvrtletí roku 2020 byl v Česku důležitý především pro zbytky školáků, kteří si konečně vyzvedli vysvědčení a zamířili za vytouženými prázdninami. V Tesle se ale pracovalo do poslední chvíle, protože každý vyrobený a doručený kus mohl rozhodnout o čtvrtletním zisku či ztrátě.

Elon Musk měl dokonce v pondělí rozeslat svým zaměstnancům dopis, ve kterém je informuje, že jsou jen kousek od možnosti ustát i druhé čtvrtletí bez ztrát. Něco takového je přitom v době, kdy většina automobilek sčítá obrovské ztráty způsobené koronavirem, celkem vzácné. A zvláště u Tesly, která si zatím mnoho období v zelených číslech neužila.

Na zelné vlně se ovšem nese již od třetího čtvrtletí minulého roku a dokonce i na konci prvního čtvrtletí roku 2020, do kterého již promlouvaly ztráty způsobené pandemií koronaviru, dokázala Tesla vykázat zisk. Není tedy divu, že Musk svým zaměstnancům vzkázal: „Každé vyrobené a doručené auto může znamenat rozdíl. Prosím, dejte do toho vše, abyste zajistili vítězství.

Výsledky za druhé čtvrtletí by automobilka měla zveřejnit pravděpodobně ještě před víkendem. Podle analytiků ovšem Tesla dokázala od dubna do června vyrobit a doručit zhruba 74.000 elektromobilů, jak informovala agentura Reuters. Za první čtvrtletí to bylo zhruba 88.400 vozů.

Tesle přitom nejde jen o samotný zisk a lepší renomé. Automobilka by totiž chtěla být součástí indexu trhu S&P 500, který zahrnuje akcie 500 největších na burze obchodovatelných podniků v USA. Jednou z podmínek je ale dosažení ziskovosti ve čtyřech po sobě jdoucích čtvrtletích, což má nyní Tesla na dosah ruky.

Ondřej Mára
Diskuze (5)

Doporučujeme

Avatar - Barrichello
3. 7. 2020 12:13
Nikdo to nekupuje ani přes dotace
:-) :-) :-)
2. 7. 2020 23:45
Kde jsou?
Kde jsou vsichni lidi, co furt pisou, jak Tesla krachne nejpozdeji za tyden?
Avatar - Hammunasakra
2. 7. 2020 09:19
Funguje to
Někde tak https://www.kurzy.cz/…ni-nove-baterie/ jinde onak https://www.businessinsider.de/…-up-golf-kosten/

Akcie Tesly byly za 21 USD a teď 1119 jinde onak VW byly za 539 teď 137€

EDIT co s VWáma palcovačema :no: asi udělá https://www.autoforum.cz/…-vznikat-nebude/ ? :-O :-!

Výroba v Turecku byla od začátku pitomost https://www.novinky.cz/…ni-site-40329442