Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Nejhorší celebrity na cestách. Které hvězdy mají nejvíc silničních prohřešků?

Mirek Mazal
Diskuze (0)

Mít štěstí na celebritu je možná radostný okamžik, ale určitě ne v případě setkání na silnici s jednou z níže uvedených hvězd. Suverénní postavy mediálního života příliš často zapomínají na slušné vychování a platnost dopravních předpisů.

Nedávná studie britské soukromé společnosti All Car Leasing (ACL) zjistila, že některé slavné osobnosti netrápí dodržování silničních pravidel. Nejhorší celebrity za volantem možná sází na známé jméno či zprofanovaný obličej, proto si z předpisů dělají dobrý den. Nelichotivě často si populární jména dovolují ignorovat například rychlostní limity nebo abstinenci před usednutím na místo řidiče. ACL vybrala premianty mezi sběrači pokut nejen z Hollywoodu.

1. DMX

Earl Simmons alias DMX svého času bořil hitparády hip-hopu. Prodal přes 70 milionů alb, než spadl na totální dno ve formě osobního bankrotu způsobeného dluhy na výživném, daňovými podvody, nesplacenými leasingy na auta a k osobnímu selhání se přidala také plná karta řidiče. Hovoří se až o 25 zápisech, anarchie za volantem znamenala vše od řízení s neplatným řidičským průkazem, přes obecné ohrožování, až po jízdu pod vlivem alkoholu.  

2. Pete Doherty

Anglický hudebník žije bujarým stylem souvisejícím s drogami, policií a extrémní svobodomyslností. Bývalý přítel Kate Moss poznal život ve vězení, přesto pokračoval v životě bohéma. Pokračující problémy se zákonem znamenají mimo jiné opakované pokutování za porušení maximální povolené rychlosti a nepoučitelný Doherty byl také chycen za volantem opilý.

3. Flavor Flav

Další kontroverzní rapper William Jonathan Drayton Jr. si říká Flavor Flav a známý je z legendárních Public Enemy. Narodil se v roce 1959, během života stihl loupeže, vězení, návykové látky, pokus o vraždu, domácí násilí a není divu, že ve výčtu nespořádaného života nechybí porušení silničních pravidel. Dopravní policie tak eviduje nejen spoustu pokut kvůli neplacenému parkování, nepřekvapuje však ani jízda bez dokladů, neplacení automobilové pojistky a samozřejmě se Flavor Flav rád napil i před výjezdem do provozu.

4. Amanda Bynes

Americká herečka a moderátorka se umí prodat před kamerami, ovšem její kredit klesl po prověření společností All Car Leasing. Atraktivní Bynes ujela od nehody, jindy policii nedokázala vysvětlit jízdu bez světel a pokutu zaslouženě dostala i za ovládání mobilního telefonu během řízení.

5. Kylie Jenner

Módní návrhářka z Los Angeles věnovala několik milionů dolarů na charitu, což může být polehčující okolností v rámci výčtu dohledaných přestupků. Dle Forbesu nejmladší miliardářka světa způsobila dopravní nehodu. Možná se jí vymstil další zaevidovaný problém, a sice nedodržování povolené rychlosti. Přílišný spěch zatím jasně vede mezi největšími problémy pokutovaných celebrit.

6. Andrew Flintoff

Moderátor z Anglie dříve hrál kriket, poté se objevil opakovaně na obrazovkách a dámy možná znají blonďatý obličej z módních kolekcí. Pánové spíše zaujme uvádění Top Gearu, což nebylo nic platné při řešení změření příliš vysoké rychlosti. Radarová past Flintoffa údajně sklapla nejméně pětkrát.

7. Katie Price

Modelka Katrina Amy Alexandra Alexis Price čili Katie Price je kromě všeho známá velmi špatným dodržováním silničního řádu. Respektování pravidel není tak růžové, jako její gelové nehty, protože se ví o dokázaném řízení v opilosti, během další kontroly chybělo pojištění automobilu a bulvární hvězdička neváhala vyjet do ulic bez platného řidičáku.

8. Lindsay Lohan

Nepříliš překvapivá členka smutného seznamu využívala vlastní popularity už od útlého věku. Účinkování před kamerami vyneslo slávu, která předznamenala nástup na sérii odvykacích kúr. Sebevědomá Lohan byla obletovaná od tří let, nadějný talent bohužel utopila v drogách a alkoholu. Jaké překvapení, když nadýchala i za volantem a přidala i ujetí od nehody nebo jízdu bez v té době odevzdaného řidičského průkazu.

9. Justin Bieber

Bieber si podmanil svět náctiletých, o to méně bývá chápán staršími ročníky. Bezpochyby produktivní Kanaďan prošel stejná stádia jako mnoho výše jmenovaných – od nabyté slávy se Justinovi zatočila hlava a pocit nesmrtelnosti skončil po psychických problémech doprovázených drogami či alkoholem. Idol mladých musel po autoškole řešit například pozitivní dechové zkoušky, příliš rychlou jízdu a nelegální závodění.

10. Michael Phelps

Mimořádně schopný plavec vyhrál celou řadu olympijských medailí, čímž končí obdiv i chvála. Phelps zřejmě rád slaví, jelikož se sám přiznal k pití alkoholu ještě před dosažením státem stanovené věkové hranice. Připitý usedal na sedadlo řidiče, z čehož se vyklubalo nerespektování dopravního značení, a ještě hůře několik nehod.

Mirek Mazal
Diskuze (0)

Doporučujeme