Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Nissan: První ukázka nového pick-upu Navara

David Bureš
Diskuze (4)
Nový pick-up z dílny japonské značky se zatím ukrývá pod plachtou. Odhalen bude v příštím týdnu.

Nissan v posledních měsících postupně obměňuje svoji paletu SUV a off-roadů. Po předchozích novinkách přijede nový pick-up – zřejmě nová generace Navary.

Automobilka zatím zveřejnila první fotografii nového automobilu na jednom ze svých oficiálních účtů na Twitteru. Vůz se však ukrývá pod plachtou, znatelná je jen část přídě – výrazná maska s chromováním a diody pro denní svícení ve tvaru písmena L. Pod plachtou se rýsují také otvory v předním nárazníku.

Snímek doplňuje pouze dvojice vět: Na cestě je nový speciální člen rodiny Nissan. Přijede 11. června. Automobilka nepotvrdila, jaký model chystá představit, v současnosti však pracuje na obměně obou svých pick-upů – Navary i většího Titanu.

Spolu s některými zahraničními servery se přikláníme k názoru, že Nissan příští týden odhalí novou Navaru, která se na vybraných trzích prodává jako Frontier. Upoutávka na nový model byla totiž zveřejněna na „mezinárodním“ účtu Nissanu – zatímco Navara je globálním modelem, Titan je určen primárně pro Severní Ameriku.

Představitelé Nissanu se navíc na začátku roku nechali slyšet, že nový Titan bude debutovat až v lednu 2015. Zároveň ale není vyloučeno, že se premiéra mohla posunout, vždyť současný Titan je na trhu už od roku 2003. Nechme se tedy překvapit, o jakém pick-upu se příští středu dozvíme více informací.

Nový pick-up naváže na dřívější novinky Nissanu v oblasti crossoverů a SUV. Od loňského podzimu Nissan postupně představil modernizovaný městský crossover Juke a SUV Patrol nebo nové generace modelů Qashqai, X-Trail a Murano. Loni v létě automobilka rovněž představila nové Terrano, které je upravenou Dacií Duster.

David Bureš
Diskuze (4)
Avatar - pelikoš
3. 6. 2014 22:14
ještě
krátké video [odkaz]
Avatar - pelikoš
3. 6. 2014 22:04
Re: Nissan
jsou, ale pomalu je na nich vidět, že si zaslouží nástupce, tedy navara. pathfinder jistě v eu skončí
Avatar - pelikoš
3. 6. 2014 18:08
jo
už se těším na odhalení
Avatar - M1chal
3. 6. 2014 16:53
Nissan
Navara/Pathfinder kterým je už nějakých 10 let jsou pořád nádherné auta :yes: