Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Okruhový VW Caddy (270 k, 512 Nm): Nyní i s multilinkem

David Bureš
Diskuze (0)
Ve Velké Británii se závodí s ledasčím, třeba i s dodávkou Volkswagen Caddy Sport.

Automobilka Volkwsagen představuje novou verzi dodávky Caddy Racer, která je určena pro značkový šampionát Volkswagen Racing Cup, konaný ve Velké Británii. Bílo-oranžová dodávka bude prezentována na autosalonu komerčních vozů v Birminghamu.

Závodní dodávka je postavena na základech modernizovaného Caddy, který se prodává od loňského roku. V motorovém prostoru je umístěn zážehový čtyřválec s 16 ventily a objemem 1968 cm3. Jeho výkon je vyladěn na 199 kW (270 koní) v 3600 min-1, vrchol točivého momentu 512 Nm leží v 3300 min-1. Předchozí závodní Caddy poháněl dvoulitrový turbodiesel.

Síla motoru je posílána na přední kola přes šestistupňovou převodovku quick shift. Motor je vylepšen mapováním Superchips, výfukový systém pochází od firmy Milltek Sport.

Ovladatelnost dodávky zlepšuje diferenciál s omezeným prokluzem a zadní náprava se zavěšením multi-link, která byla použita z Golfu. Přední kotouče mají průměr 355 mm, ty zadní jsou sériové, mají však vypnutý systém ABS. Slicky Hankook jsou obuty na 18palcová kola Team Dynamics.

Anglický Volkswagen Racing Cup je pořádán od roku 2000. Letošní ročník bude zahájen 25. dubna závodem na okruhu Oulton Park. Piloti v průběhu sezony rovněž zavítají na Snetterton, Brands Hatch, Donington Park a holandský Zandvoort. Finále poháru se v říjnu pojede na slavném Silverstone.

Na rozdíl od ostatních značkových pohárů, Caddy Racer nebude jediným modelem na startovním roštu. Vedle dodávky Caddy se šampionátu účastní i tradičnější závodní automobily – Scirocco R, New Beetle RSI 3,2 V6, Jetta Sport 2,0T či pětkový Golf GTI. Předchozí Caddy byl v poháru nasazen od roku 2004.

David Bureš
Diskuze (0)