Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Omlazený Ford Kuga vykreslen podle špionáží. Co na něj říkáte?

Stanislav Kolman
Diskuze (1)

Třetí generace Kugy by se příští rok měla dočkat omlazení. Sociálními sítěmi už koluje hrstka špionážních snímků, a tak jsme si na jejich základech nechali nakreslit pravděpodobnou podobu vozu.

Současný Ford Kuga je tu s námi teprve od roku 2019, přesto už několik šťastlivců spatřilo na cestách maskované prototypy omlazené verze. I když se maskovací fólií nešetřilo, odhalují fotografie celou řadu chystaných inovací. Náš kolega a grafik Honza Lušovský je všechny zapracoval do svého nejnovějšího díla. A troufáme si tvrdit, že jeho vize faceliftu Kugy nemá od reality daleko.

Všimnout si můžeme hlavně výrazně upravené přední části, která dostává výraznější masku, do které se po vzoru Fiesty a Focusu přesunulo logo s modrým oválem. Přední světlomety nejvíce připomínají elektrický Ford Mustang Mach-E, celkově inovovaná tvář společně s upraveným nárazníkem navozuje agresivnější dojem.

Video se připravuje ...

Z profilu je auto ve srovnání s předchůdcem shodné. Zákazníci se však mohou těšit na nový design kol. Velké úpravy neočekáváme ani vzadu, tady se nejspíše budeme muset spokojit s přepracovanou grafikou koncových svítilen.

Kabinu modelu se Fordu zatím povedlo utajit. Předpokládá se ale, že i zde dojde k výrazným změnám. Nasazen by mohl být i nový multimediální systém s velkou 13,2palcovou obrazovkou, jež se představila v omlazeném Focusu. Jeho součástí je i infotainment SYNC 4 připojený k internetu a podporující bezdrátové aktualizace. Pokud k této změně skutečně dojde, nejspíš se Kuga (rovněž po vzoru Focusu) rozloučí s klasickými fyzickými tlačítky a otočnými ovladači pro nastavování teploty.

Na příjezd omlazené Kugy si ale ještě nějaký čas počkáme. Předpokládáme, že novinka se světu představí až příští rok coby modelový ročník 2023.

Stanislav Kolman
Diskuze (1)

Doporučujeme

17. 11. 2021 21:22
Ford novinky
Ford novinky naleznete na jednom miste> http://www.fordauto.sk/