Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Ošetření vozu proti korozi: Prevence nese ovoce

redakce AUTO.CZ
Diskuze (2)

Ačkoliv si to možná nemyslíte, i nová auta reznou. Za nejúčinnější lék považují odborníci prevenci: neboť pro servis je výrazně jednodušší opravit malinký puchýř začínající koroze než řezat a měnit prahy.

„Kvalita ochrany plechů se za posledních třicet let výrazně změnila. Proto mohou vozy Škoda nabízet dvanáctiletou záruku na prorezavění. Ale mechanickému poškození neodolá žádný nástřik. Při včasném zákroku může autorizovaný servis opravit poškozený díl tak, aby bylo možné zachovat tovární záruku,“ poznamenává Karel Starý, vedoucí servisních služeb Škody Auto Česká republika. A rázem navazuje: „Když se objeví jakékoli mechanické poškození laku, nebo dokonce již první náznaky rzi, není na co čekat. Korozi je dobré předcházet pravidelnými kontrolami a plnohodnotnou péčí. Stejně jako radíme co nejrychleji opravit lak odřený posypovým štěrkem, doporučujeme i další úkony - například kontrolu průchodnosti odtokových kanálků. Každý provozovatel osobního automobilu by měl rovněž dodržovat pravidelné servisní prohlídky a ideálně nechat vůz kontrolovat i při přezouvání pneumatik.“

Víte, že…

… dvanáctiletá záruka na prorezavění (karoserie) vozů Škoda se týká i určité skupiny bazarových vozů, případně aut po nehodě, pokud byla ošetřena v autorizovaném servisu?

redakce AUTO.CZ
Diskuze (2)

Doporučujeme

Avatar - Stejsn
11. 3. 2022 07:51
Správně, zreziví.
Ale hlavně co? Hlavně zkoroduje vy tupci!

PR článek o dvou odstavcích žumpa, zeptejte se pana Dragouna nebo Haase, jak to máte dělat :no:
Avatar - rohYpnol
10. 3. 2022 18:17
Ví redakce že...
Ví redakce, že tohle není žádný článek, ale ubohé z paty vytažené PR?!?

Naprostý zblitek, který navíc snad ani nepsala redakce... Jak smutné :no: :no: Protom zrovna tohle téma je věčné a velmi zajímavé!!!