Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Policie chce za 100 milionů Kč auta pro specializované útvary

Diskuze (4)

Ministerstvo vnitra chce pro specializované útvary policie koupit nová auta v hodnotě 107,5 milionu korun. O veřejné zakázce bude úřad v pondělí informovat vládu.

Policisté by podle dokumentu, který má ČTK k dispozici, mohli dostat až 200 nových vozidel. Policistům budou sloužit převážně ke sledování.

"Celorepublikové útvary Policie ČR v současnosti používají dopravní prostředky, které jsou z části již za stanovenou životností," uvedlo ministerstvo. Většina aut, které chce úřad vyměnit, je starší než tři roky. Se svými požadavky osloví úřad pouze dodavatele, kteří mohou pracovat s utajovanými informacemi ve stupni vyhrazené.

Ministerstvo se v posledních letech snaží obměnit také vozidla dalších policistů i zaměstnanců. Tendr za 2,2 miliardy však v červnu zrušil Úřad pro ochranu hospodářské soutěže (ÚOHS). Podle antimonopolního úřadu technické podmínky tendru zvýhodňovaly automobilku Škoda Auto. Vnitro proti rozhodnutí podalo správní žalobu, zároveň vypsalo nové soutěže na nákup vozů.

V březnu vypsalo ministerstvo tendr za půl miliardy na zhruba 800 aut, která mají sloužit převážně dopravní policii a policistům v běžné službě. Ministr vnitra Jan Hamáček dříve uvedl, že doufá v to, že policie by mohla mít nové vozy na přelomu roku. Druhé výběrové řízení je v počátcích, týká se zhruba 4000 aut za dvě miliardy.

Vláda bude v pondělí řešit i zakázku s názvem Servery k ukládání záznamů telekomunikačního provozu za zhruba pět milionů korun. Zakázka je vedena v utajeném režimu, z materiálu tudíž nevyplývá, jakému dodavateli byla zadána, ani čeho konkrétně se týká. Hodnota zakázky byla určena na základě průzkumu trhu, smlouva by měla být uzavřena do konce října. Trvat má asi půl roku.

Diskuze (4)

Doporučujeme

8. 9. 2019 21:42
Peněz máme dost...
Daňový poplatník to zacváká, že jo. Prachů je na rozhazování za nová autíčka dost...
7. 9. 2019 18:50
vs armada
No tak v dobe, kdy armada kupuje vrtulniky za 14 mega, je tohle plivnuti do more..