Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Roman Staněk vstoupil do své nové sezóny ve Formuli 3

Ondřej Mára
Diskuze (0)

První závod v nové sezóně FIA Formule 3 se českému jezdci příliš nepovedl, během následujícího testování už ale předvedl podstatně lepší výkony.

Talentovaný sedmnáctiletý jezdec Roman Staněk letos vstoupil do své druhé sezóny FIA Formule 3, která odstartovala závodem ve španělské Barceloně. V závodě, který probíhal od 7. do 9. května, obsadil jezdec kvůli nepovedené kvalifikaci desáté místo a se svou jízdou nebyl spokojen. Před druhým závodem však jeho forma evidentně stoupá.

Staněk totiž mimo jiné obnovil spolupráci s mentálním koučem a stratégem vrcholových sportovců Vítem Schlesingerem, který ho doprovází na závodech. Za zmínku přitom stojí, že Schlesinger v minulosti dlouhodobě spolupracoval také s jiným vrcholovým českým sportovcem – Tomášem Berdychem.

Po nepříliš povedeném závodu v Barceloně vyrazil Staněk do Jerezu, kde za pomoci Schlesingera opět pracoval na své formě. A úsilí přineslo své výsledky. Během posledního nejrychlejšího testování totiž Staněk zajel 5. nejrychlejší čas.

Svou formu a schopnost soustředit se pak bude moci český jezdec ukázat během druhého závodu Formule F3, který se uskuteční ve francouzském La Castellet. Závod bude probíhat od 18. do 20. června, přičemž na pátek připadá trénink a kvalifikace, v sobotu se pojedou dva závody a v neděli třetí.

Závod se pojede na okruhu Paul Riracd, který měří 5.842 metrů a je lemován 15 zatáčkami. V každém závodě se pojede 20 kol, tedy 116,84 km, a nejrychlejší čas na kolo 1:49.519 zajel v roce 2019 jezdec Jake Hughes (HWA Racelab).

Připomeňme, že Roman Staněk se na trati objeví v monopostu a kombinéze, které od letošního roku zdobí také logo Nadačního fondu Kapka Naděje. Český jezdec se totiž rozhodl podpořit děti dlouhodobě hospitalizované na dětských psychiatriích a díky své podpoře nadačního fondu se stal „O Kapku lepším pilotem“.

Ondřej Mára
Diskuze (0)

Doporučujeme