Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Aktualizováno: Škoda Octavia IV unikla ven včetně fotek interiéru. Takto vypadají oficiální skici

redakce AUTO.CZ
Diskuze (56)

Čtvrtá generace Škody Octavia se světu představí už příští týden, ještě před oficiální premiérou se ale na internetu objevil další únik, jenž z profilu zachycuje karosářskou verzi kombi a interiér. Krátce poté jsme se dočkali oficiálního náčrtu kabiny.

Aktualizováno: Dnes ráno automobilka Škoda odhalila oficiální skici nového interiéru, čímž vlastně nepřímo potvrdila, že včerejší snímky skutečně zachycují interiér Octavie v jeho sériovém provedení. Pohled do kabiny ukazuje přepracovanou přístrojovou desku, ale i detailní pohled na zbrusu nový dvouramenný volant.

Přístrojovka je rozdělena do několika úrovní a vždy ji doplňuje volně stojící obrazovka multimediálního systému. My díky včerejším fotkám víme, že kabina se bude nabízet v několika barevných provedeních a chybět nebude ani ambientní osvětlení. Za zmínku jistě stojí i malý přepínač samočinné převodovky, který jednotlivé jízdní režimy řadí prostřednictvím technologie shift-by-wire, tedy bez přímé mechanické vazby. A aby novinek v kabině nebylo málo, objeví se v Octavii vůbec poprvé třízónová klimatizace Climatronic.

Psali jsme včera

Ve skupinách na sociálních sítích dnes začala kolovat další série snímků, které ukazují interiér nové Škody Octavia IV ještě před její oficiální premiérou. Snímky mnohem jasněji zachycují značně přepracovanou kabinu, která dostává dvouramenný volant či přepracovanou přístrojovou desku s volně stojícím displejem infotainmentu a digitálním přístrojovým štítem.

Jedna z fotografií ukazuje také přepracované volič samočinné převodovky, velkou páku střídá decentnější přepínač, díky kterému je všude kolem podstatně více místa. Všimnout si můžeme i klíčku, který ale není tak dobře vidět. My už z dřívějška víme, že i ten projde radikální úpravou a bude se mnohem více podobat řešení Audi.

Na posledním snímku můžeme vidět odhalený exteriér vozu. Fotka nevalné kvality prozrazuje to, co už nějaký čas víme. Logo vzadu vystřídá nápis Škoda, diodová světla budou nově zasahovat do víka zavazadlového prostoru, celkově by záď měla působit dynamičtěji.

Vyhlížená Škoda Octavia 4. generace se objevila také na propagačním snímku, který jako první uveřejnil španělský magazín Motor. Teď už kombík vesele koluje napříč sítěmi a jde tak o další střípek skládačky, který můžeme doplnit k dřívějšímu úniku liftbacku a oficiálním foktám maskovaných prototypů.

Těmi se už před časem svezl kolega Jirka Baborský z časopisu Svět motorů. Jak předprodukční kusy nové Octavie jezdí si můžete připomenout v jeho exkluzivních jízdních dojmech. Zároveň tu najdete i informace o pohonných jednotkách a rozměrech. Finální design automobilu ale značka drží pod pokličkou do poslední chvíle.

Uniklé fotografie jí to ale poněkud komplikují. Ta poslední, která ukazuje praktičtější kombi z profilu, jasně ukazuje, že Octavia se v nové generaci podstatně více posune směrem k Superbu. Jednotlivé vzhledové prvky už jsme probrali dříve. Můžeme se těšit na kompletně přepracovanou světelnou techniku (kterou Škodovka včera představila ve videu) a modernější design, jenž se nechá inspirovat prvky vlajkové lodi, ale i modelu Scala.

Premiéra nové Octavie proběhne 11. listopadu, kdy se dozvíme veškeré chybějící podrobnosti. Na jízdy se můžeme těšit počátkem příštího roku, což je také termín, ve kterém bude vůz oficiálně uveden na český trh. Škodovka ale prozradila, že první sériové kusy se na silnicích začnou objevovat ještě letos.

redakce AUTO.CZ
Diskuze (56)

Doporučujeme

8. 11. 2019 08:39
Škoda
Další zgarb od škodovky :D. Poruchové, předražené auto. Člověk je rád, že dojede z bodu A do bodu B. Nikdy víc Škodovku :no:
7. 11. 2019 15:17
:-D
aaaa tady někdo okopčil palubovku od bmw z4
Avatar - twistedTSD
7. 11. 2019 01:08
Re: minimum HW tlacitek
Wtf...ega? snad sám nejlíp vím, jaká teplota je mi příjemná. Kromě toho se rozhodně neřadím k těm, po kterých je zásadně nastaveno zvěrstvo typu low/high do zavřených ofuků a ventilace na max.
6. 11. 2019 22:28
Zase strašný obstrukce
Tohle to skodovkarsky honění si nad každým kouskem světýlka je hrozně trapný.
Avatar - _Karel_
6. 11. 2019 20:43
Re: minimum HW tlacitek
Bože do čeho jsi to vložil mozek...
Climatronic udržuje nastavenou teplotu. Toť vše. Rozhodně teplotu sám nijak neřídí dle potřeby řidiče nebo pasažérů.
Já v těchto dnech jezdím někdy ve svetru a někdy v tričku. Běžně za den mám 4 a více jízd. Někdy jsem z venku vymrzlý a chci se zahřát.
Je logické, že v těchto situacích několikrát denně měním nastavenou teplotu.
Tak nikomu nevykládej co si má uvědomovat a nestarej se o to, co s topením dělají jiní.

Pomíjím, že jsi buď netrefil komu odpovídáš, nebo je tvoje reakce naprosto nesouvisející s tím, co psal twisted.