Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Škoda Scala Monte Carlo oficiálně: Dynamičtější se všemi motory

Ondřej Mára
Diskuze (67)

Verze Monte Carlo zdůrazňuje sportovní charakter Scaly a odkazuje na slavnou soutěžní historii značky.

Již od svého představení působila Škoda Scala jako celkem dynamický model, ve verzi Monte Carlo se však podařilo její sportovní charakter ještě zdůraznit. Automobilka přitom opět vsadila pouze na decentní úpravy, jako jsou černě lakované chromy, větší kola a bohatší výbava.

Začněme ale tradičně u interiéru, kde jsou úpravy viditelné již při letmém pohledu na přední masku. Původně chromovaný rámeček mřížky chladiče se dočkal leskle černého lakování, stejně jako některé části decentně přepracovaného předního spoileru. Při bočním pohledu vynikají černé kryty zrcátek, černé prahy a černá sedmnáctipalcová litá kola v designu Monte Carlo, která však mohou být volitelně objednána i s průměrem 18 palců.

V zadní části stojí za pozornost prodloužené sklo pátých dveří, černý spoiler, černý difuzor, černě lakované nápisy nebo zadní světla Top-LED s animovaným ukazatelem směru jízdy. Černého lakování se nakonec dočkal i nápis Škoda na pátých dveří, který u modelu Scala poprvé nahradil původní logo s okřídleným šípem.

Dominantním prvkem interiéru jsou sportovní sedadla s integrovanými hlavovými opěrkami, která jsou čalouněna speciálním potahem Monte Carlo. Speciální design dostala také palubní deska a dekorační prahové lišty. Multifunkční sportovní volant je potažen perforovanou kůží a nechybí červené ozdobné prošívání, které se opakuje i na hlavici řadicí páky a madlu ruční brzdy.

Standardně bílé LED ambientní osvětlení, které může svítit i červeně, osvětluje kromě středového panelu a prostoru pro nohy i odkládací kapsy ve dveřích, kličky dveří a chromované výdechy ventilace v palubní desce. Kromě toho se může posádka v rámci výbavy Monte Carlo těšit i na panoramatickou střechu a zatmavená boční okna Sunset.

Změny technických parametrů bychom hledali zbytečně. Výbava Monte Carlo je totiž dostupná se všemi motory této modelové řady. „S novou verzí Monte Carlo zdůrazňujeme sportovně-dynamický charakter modelu Škoda Scala. Černé Monte Carlo prvky, velká kola z lehkých slitin i zvučné jméno jsou odkazem na naše úspěšné soutěžní vozy. Zároveň tyto modely cíleně oslovují mladší cílovou skupinu, která oceňuje sportovní charakter a emocionální, stylový design,“ dodává Oliver Stefani, vědoucí oddělení Škoda Design.

Premiéra nové verze Škoda Scala Monte Carlo proběhne na autosalonu IAA 2019 ve Frankfurtu. Na trh by pak měla být uvedena ve čtvrtém čtvrtletí roku 2019.

Ondřej Mára
Diskuze (67)

Doporučujeme

Avatar - Beefcake
4. 9. 2019 14:22
Re: Hezký
Jasne, ze sa to da, napr.
https://subarufanclub.cz/…um/viewtopic.php?…

No toto je predsa len lepsie https://subarufanclub.cz/…um/viewtopic.php?…
Nech je tomu autu zem lahka.
Avatar - Hammunasakra
3. 9. 2019 09:50
Re: Dynamičtější se všemi motory??!!
Jj ACZ = ví co píše a taky ví co nepíše https://www.autorevue.cz/…i-svolavaci-akce
Avatar - Beefcake
2. 9. 2019 22:57
Re: Dynamičtější se všemi motory??!!
On dobre vedel, co pise, inak by tam nepchal slovo motor. Teraz si tobi dobre nad tymi reakciami.
Avatar - Beefcake
2. 9. 2019 22:45
Re: Dynamičtější se všemi motory??!!
Si ma prebehol. Je nechutne, kam je tento platok ochotny zajst ! Davam si tuto Maru na ignore list.
Avatar - Beefcake
2. 9. 2019 22:38
........
V nadpise je "dynamickejsi so vsetkymi motormi" a v clanku je zrejme pravdivo napisane, ze ide len o "dynamicky dizajn" ?
To ako vazne ? Kolko plati Skoda za takuto nechutnu podprahovu reklamu a vedomu manipulaciu ?!?

Toto je ovela vacsi hnus ako to, co tu mal udajne predvadzat reklamami Hyundsi.