Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Škodovka představuje hlasovou asistentku na palubě svých aut. Jmenuje se…

Stanislav Kolman
Diskuze (36)

…Laura. Jednoduchým oslovením „OK, Lauro!“ dáte hlasové asistentce pokyn, že od ní budete něco potřebovat. Zatím se novinka představí ve dvou modelech a umí šest jazyků.

Hlasová asistentka Laura přijede jako první do vozů Škoda Kamiq a Scala. Jedinou podmínkou je, aby bylo auto vybavené nejvyšší verzí multimediálního systému Amundsen. Oslovení „OK, Lauro!“ pomocnici aktivuje a zpřístupní rozšířené hlasové ovládání. Není přitom nutné mačkat žádné tlačítko.

Laura prý dokáže porozumět celým proneseným větám, řidič tak nemusí říkat konkrétně dané fráze. Asistentka dnes plynule mluví česky, ale také anglicky, německy, francouzsky, španělsky a italsky. Umí například zahájit navigaci k danému cíli, vyhledat oblíbenou hudbu, nebo si nechá nadiktovat SMS zprávu. Díky standardně dodávané eSIM kartě jsou vozy online, takže Laura může kombinovat data uložená v paměti systému s těmi, která najde na síti.

Dialog s Laurou lze kdykoliv přerušit a zadat nový příkaz, nemusí se čekat, až systém dokončí „myšlenku“. Rádio a hudební přehrávač se během rozhovoru neztlumí zcela, čímž chce Škodovka dotvořit atmosféru přirozeného rozhovoru.

Automobilka navíc slibuje, že Laura se bude průběžně vyvíjet, zlepšovat a rozšiřovat. Navíc se v brzké době objeví v dalších a dalších modelech značky Škoda. Jsme zvědavi, jestli bude mít Laura i trochu smyslu pro humor a na některé fráze dokáže zareagovat vtipně. Nechme se překvapit!

Stanislav Kolman
Diskuze (36)

Doporučujeme

Avatar - Beefcake
26. 9. 2019 23:12
Re: Škodovka představuje hlasovou asistentku na palubě sv
Oni niekedy inemu nerozumeju. Ale ano, mas pravdu.
26. 9. 2019 20:07
Re: Škodovka představuje hlasovou asistentku na palubě sv
Už aj ty používaš ich jazyk? Nájdi v sebe trochu slušnosti, kámo.
Avatar - Beefcake
26. 9. 2019 08:52
Re: Škodovka představuje hlasovou asistentku na palubě sv
Tebe lize prdak cicero, nehraj to tu na nas.
Avatar - Beefcake
26. 9. 2019 08:51
Re: Pitchovina
Ja to prave pouzivam na hladanie albumov a pesniciek. 100* bezpecnejsie ako klikat po 200 foldroch. Hlavne, ked dieta vkuse chce cosi ine. Odkedy mi to hlasovo vytocili skoro vzdy niekoho inehu, uz tak cisla nevolim.
Inak sa s tym da celkom pokecat a to je 4rocna verzia.
Avatar - beibej
25. 9. 2019 22:15
A kdo platí?
to připojení na net? Můj veterán nic takovýho nemá, tak nevim.