Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Spy Photos: Ford Galaxy příští generace už jezdí

Diskuze (9)
Po šesti letech prodeje současné generace přichází pravý čas na doladění nástupce Fordu Galaxy.

Maskovaný prototyp vypadá skoro jako aktuální provedení Fordu Galaxy, ve svých útrobách už ale ukrývá techniku příští generace. Ta bude odvozena od čtvrté generace Fordu Mondeo, který se do prodeje dostane příští rok.

Značka Galaxy je dobře zavedená, první generace přišla už v roce 1995, současný model v roce 2006. Její sláva ale nepřekračuje hranice Evropy. S novinkou, plánovanou na modelový rok 2014, přijde změna: v souladu s globální strategií Fordu se MPV na základech střední třídy bude prodávat i v USA. Tam je dnes k mání jen kompaktní C-Max a obří Flex.

Technika bude kopírovat výchozí Mondeo, poprvé se dočkáme i tolik oblíbeného pohonu 4x4. Nasazení kontroverzního tříválce 1,0 EcoBoost se zde asi nedočkáme, ale Galaxy už dnes prosazuje důsledný downsizing v podobě motorů 1,6 EcoBoost a 1,6 TDCi. Novinka se jich určitě nevzdá a možná přidá i hybridní pohon.

Diskuze (9)
19. 9. 2012 13:07
Re: Kontzern to je fenomen doby, ako Apple.
Rozdiel medzi Skodou a Fordom v EU bol "iba" 10ks. To uz je co povedat a dokonca aj "krachujuci" Opel predal viac, ale nie je vsetko zlato, co sa blisti, ked napr taki Francuzi predavaju uz takmer pod vyrobne naklady, tak maju celkom slusne predaje, ale inak je to financna sabovrazda.
19. 9. 2012 10:08
Re: ford ide dole vodou
Když už jsme u dizajnu b-maxového krasavce, běž diskutovat pod článek carensového krasavce.
19. 9. 2012 09:47
Re: ford ide dole vodou
ford ide dolu vodou no tvoje prispevky sa drzia stale na rovnakej podurovni.. :no:
Avatar - PeterLuk
18. 9. 2012 21:33
Re: ford ide dole vodou
Mne sa ten Aston dizajn páči, kopírujú aj tak všetci, aj KIA, akurát ho ešte nemajú celkom doladený... Na B-Maxe nevidím nič škaredé, dokonca na prvej skici nového Carensu vidím stopy Kinetic dizajnu...
Avatar - jazva
18. 9. 2012 19:24
Re: ford ide dole vodou
šok na hlavu si aj ty a ... zvykli sme si. >:-[]