Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

SsangYong láká na nové SUV, dostane jméno Torres

Ondřej Mára
Diskuze (0)

Automobilka SsangYong sice prochází krapet turbulentnějším obdobím, přesto láká na nový model.

Jak už jsme v minulosti několikrát upozornili, automobilka SsangYong nyní prochází možná lehce náročnějším obdobím, během kterého se řeší její prodej do rukou nového vlastníka. Ovšem zatímco manažeři jednají o cenách a detailech, technici dál pracují na nových modelech.

Novinka, jejíž ukázkou se automobilka nedávno pochlubila, byla představena pod jménem Torres a zatím si můžeme prohlédnout jen pár designových skic. Vůz je vyvíjen pod označením „projekt U100“ a vychází z konceptu, který byl již v minulosti prezentován pod označením J100.

Nové SUV by mělo být vyvíjeno jako další evoluce drsných schopností SsangYongu dostat se kamkoliv, čemuž ostatně odpovídá i jméno. To je totiž odvozeno od národního parku Torres del Paine v Patagonii, který je známý svým náročným terénem s horami, ledovci, jezery a řekami.

Video se připravuje ...

Minimálně po stránce designu přitom designéři rozhodně dosáhli svého. Příď zaujme výraznou maskou chladiče se sedmi sloty, která možná až příliš nápadně připomíná Jeep. Zajímavé jsou ovšem světlomety – jak hlavní, s výrazným světelným podpisem, tak i níž umístěné mlhovky a na střeše umístěná světelná rampa.

Při pohledu na zadobok zaujme především masivní C-sloupek v barvě karoserie, který narušuje jinak výrazné prosklení a image plovoucí střechy. Zajímavý je také světelný podpis výrazných zadních světel. Karoserie jako taková sází především na hru s ostrými liniemi a svalnatě vystouplými boky. V odbězích pak zaujmou velká kola, obutá do terénních pneumatik.

Vůz, který vůbec poprvé vzniká podle designového směru „Powered by Toughness“, tak vypadá opravdu zajímavě a nezbývá než čekat, až nám ho automobilka ukáže v plné kráse. Už dnes ale víme, že svou velikostí by mělo SUV Torres vyplnit mezeru mezi modely Korando a Rexton.

Automobilka také oznámila, že již letos v červnu začne přijímat před-objednávky na korejském trhu. Před koncem roku 2023 by pak měla být představena také čistě elektrická verze SUV, která má dorazit na evropské trhy.

Ondřej Mára
Diskuze (0)

Doporučujeme