Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

V létě dorazí Škoda Scala Spider! Jako další dílo mladoboleslavských učňů

Stanislav Kolman
Diskuze (5)

Mladoboleslavští učni intenzivně pracují na již sedmém studentském projektu škodováckého učiliště. Tentokrát jako základ poslouží Scala.

Na novém projektu pracuje dvacítka žáků Středního odborného učiliště strojírenského Škoda Auto již několik měsíců, až teď nám ale o chystaném voze prozradili více informací. Dozvěděli jsme se, že sedmým dílem boleslavských učňů se stane kompaktní spider vycházející z modelu Scala.

Oficiálně prezentace proběhne v červnu, do té doby čeká studenty ještě hodně práce. Součástí příprav byla mimo jiné návštěva oddělení Škoda Design v Mladé Boleslavi pod taktovkou samotného šéfdesignéra Olivera Stefaniho. Společnými silami zhotovili první skici budoucího žákovského vozu, které si můžete prohlédnout v přiložené galerii.

Video se připravuje ...

„Kreslení je i přes širší využití počítačů a simulací stále ještě podstatnou součástí práce automobilového designéra. S každou čárkou se studie stává reálnější. Skica je prvním z mnoha kroků na dlouhé a napínavé cestě za novým vozem,“ vysvětlil žákům Stefani.

„Všichni účastníci od samého začátku projevovali velké nadšení a rozhodnost. Jejich skici jsou skutečně působivé, koncept se mi moc líbí,“ neskrýval nadšení Jiří Hadaščok, koordinátor designu exteriéru značky Škoda.

Škodovka odstartovala tradici žákovských vozů v roce 2014. Od té doby si žáci v Mladé Boleslavi mohou každý rok navrhnout, zrekonstruovat a následně i sami postavit mimořádný koncept vozu. V živé paměti určitě ještě máte Škodu Mountiaq, loňský koncept pick-upu odvozený od Kodiaqu, který se nám líbil ze všech děl studentů snad nejvíce!

Video se připravuje ...

Stanislav Kolman
Diskuze (5)

Doporučujeme

20. 3. 2020 18:57
Scala Spider
Dovoluji si navrhnout jmeno: “Speeďaq”..
Avatar - speedfred
20. 3. 2020 12:57
Re: Standa Coolman BYkoupil Škoda Tigra ´´Špajder´´
Čudujem sa že ho nezaBANujete.
20. 3. 2020 11:55
Re: Standa Coolman BYkoupil Škoda Tigra ´´Špajder´´
:-)

Hezký víkend!