Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Video: Martin Vaculík a Škoda Scala jako ojetina. Nedejte na rady rozumbradů!

redakce AUTO.CZ
Diskuze (79)

Technický expert Martin Vaculík je tu s novou epizodou své bazarové rubriky. Tentokrát si přizval mladou boleslavskou ojetinu – Škodu Scala, nástupce populárního Rapidu.

Řekli byste, že od premiéry Škoda Scala uplynou za pár týdnů čtyři roky? V praxi to znamená, že se z nástupce cenově dostupného Rapidu stává atraktivní bazarové zboží. Technický specialista Martin Vaculík si jeden takový kousek našel, aby si dopodrobna posvítil na veškeré jeho klady i zápory.

Škoda Scala je zástupce nižší střední třídy, velikostně vyplňuje mezeru mezi Fabií a Octavií. Na rozdíl od většího sourozence je však posazena na platformě MQB A0, která je napříč koncernem určena malým vozům. Scala sdílí technický základ (ale třeba i přístrojovou desku) s crossoverem Kamiq a nabízí se s několika pohonnými jednotkami. I na ty ve videu Martina Vaculíka pochopitelně přijde řeč.

Jak už jistě dobře víte, Martin své videobazary od podlahy změnil. Namísto občasníku teď vydává novou obsáhlou epizodu každé pondělí, vždy na webu Auto.cz. Úvodní část videa je pokaždé k dispozici volně na našich stránkách i youtubovém kanálu. Plnou epizodu najdete v sekci Auto.cz PREMIUM+ níže. Dnešní má skoro půl hodiny a protože je v sekci PREMIUM+, samozřejmě ji zhlédnete bez reklam.

Členství v Auto.cz PREMIUM+ si nyní můžete vyzkoušet za 1 Kč, posléze je cena 199 Kč měsíčně. Kromě bazarů Martina Vaculíka dostanete přístup k unikátnímu obsahu na 9 webech našeho vydavatelství, všechna videa bez reklam a rovněž přístup k elektronickým verzím novin a časopisů našeho vydavatelství. Veškeré důležité podrobnosti níže:

Kalendář videobazarů Martina Vaculíka 2022

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa bez reklam na 9 webech.

redakce AUTO.CZ
Diskuze (79)

Doporučujeme

22. 4. 2024 20:23
Scala 1.0 TGI G-TEC
Máte někdo zkušenost s cng ve Scale - jak jede ten litr s 66kW?
8. 12. 2022 07:29
Re: scala vs ceed
No já se teda Ceedem byl svézt, když jsem se rozhodoval mezi ním a Scalou a ten hluk od kol a zadní nápravy byl neuvěřitelný, to jsem byl fakt zděšenej.
18. 11. 2022 14:22
Re: Lane assist
Lze vypnout přes dvě kliknutí na volantu 😉.
14. 11. 2022 13:57
Re: scala vs ceed
Svezte se v Ceedu a hned budete mít jasno. Já dal Ceedu přednost před Ovcí, protože Ceed SW mi splňuje mé původní představy o Octávii víc, než Octávie. Třeba podvozek má vzadu víceprvek a jezdí se s ním skutečně skvěle. Motor nevypíná 2 válce a přesto jede a za pořád slušnou spotřebu. Skvěle brzdí a otravný Lane Assist lze vypnout pouhým ťuknutím do samostatného tlačítka. Tak moc jsem chtěl skvělou, normální a uživatelsky přívětivou Ovci, až jsem si koupil Ceeda. Bohužel. Ale po 30000 km musím říct Bohudík!
14. 11. 2022 13:37
Lane assist
Když mluvíte o otravném Lane assistu, bylo by fajn říct, jak se vypíná. Zda se musí člověk proklikávat palubním menu někam "do sklepa", nebo je na to externí tlačítko.
Jinak samozřejmě skvělé video!