Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Video: Nové Subaru Levorg ze všech úhlů

Diskuze (4)
Subaru na videu předvádí nový sedan a kombi Levorg do nejmenších podrobností.

Levorg je složením slov Legacy, Revolution a Touring, toto slovo označuje nový model Subaru, který zaujme místo mezi Imprezou a Legacy. Pro japonskou značku znamená svým způsobem návrat k tradicím, protože Impreza se postupem času vyvinula v hatchback a odvozený crossover XV. Naopak Levorg bude sedanem a kombi, jak tomu bylo u Imprezy dříve zvykem.

Také kapota s nasávacím otvorem ctí tradice, jinak je ale design i technika veskrze moderní. Automobilka zatím potvrdila nasazení dvojice přeplňovaných motorů boxer: 1.6 DIG-T (125 kW/250 N.m) a 2.0 DIG-T (225 kW/400 N.m). V Evropě bude dvoulitr pravděpodobně slabší, stejně jako ve Foresteru XT, který má 177 kW a 350 N.m, dočkáme se i dvoulitrového turbodieselu (110 kW/350 N.m).

Standardem bude pochopitelně pohon všech kol, který patří ke klíčovým přednostem Subaru. Automobilka jej zkombinuje s prověřeným bezstupňovým ústrojím Lineartronic, které od příchodu aktuálního Legacy v roce 2009 nabízí místo klasických automatů. Dalším zástupcem netradičních technických řešení je dvojice kamer systému EyeSight. Na jejich základě funguje systém varování před nárazem, adaptivní tempomat, aktivní asistent pro jízdu v pruzích, systém pomáhající řidiči vyhnout se srážce a varování před příliš rychlým couváním.

Od modelu Levorg je odvozena také nová generace sportovního sedanu Subaru WRX.



Diskuze (4)
Avatar - pumpkin
4. 12. 2013 17:31
Tak toto sa podarilo
Od príchodu XV sa dá na Subaru opäť pozerať. Snáď sa to bude len zlepšovať. :yes:
Avatar - romgator
4. 12. 2013 09:52
Re: Žádný velký krasavec,ale tak to už
Nemůžu říct, že by byl v minulosti nějaký model od Subaru, který bych mohl nazvat slovem hnus. Design je vnímán různě. Ale je fakt, že jak píše výše Samael, to nejdůležitější bude pod kapotou a v útrobách.
Avatar - KANKUNEN
3. 12. 2013 16:09
Re: Žádný velký krasavec,ale tak to už
Na Subaru to není překvapivě hnusné a dokonce porovnatelné s Octávkou, což v minulosti vůbec nešlo.
3. 12. 2013 14:58
Žádný velký krasavec,ale tak to už
u Subaru chodí,není důležitý vzhled ale vnitřnosti a ty budou jako již tradičně velmi zdravé a výkonné. :-) :yes: